ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. OKTOBER 2014
Flyet, et Airbus A321 av samme type som flyet på bildet, kom fra Paris til Madrid i dag. Illustrasjonsfoto: Air France

Passasjerfly isolert på spansk lufthavn på grunn av ebolamistanke

Et passasjerfly som kom fra Paris i dag er parkert på et isolert område av Barajas-lufthavnen i Madrid på mistanke om at flyet har en ebolasmittet person om bord.

ANNONSE

Det skal være en person fra Nigeria som har fløyet fra Lagos via Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris og videre til Madrid med Air France som kan være smittet, melder den spanske tv-stasjonen TVE, som har fått dette bekreftet fra kilder i helsedepartementet.

Nødhelseprotokoller skal være aktivert for å håndtere situasjonen.

Fikk skjelvinger

Flyet er en airbus A321 med plass til 192 passasjerer. Det skal ha hatt 156 passasjerer og et mannskap på sju, og landet ved 11.30-tiden.

Mannen fra Lagos skal ha fått skjelvinger, svettetokter og hodepine under flyturen, ifølge nyhetsbyrået Reuters, som har fått informasjonen fra Air France, og spanske nyhetsmedier.

Spansk helsepersonell skal ha blitt varslet på forhånd før landingen og utfører helsekontroll på alle passasjerene ombord. En ambulanse er tilkalt for å frakte den smittemistenkte mannen til Carlos III-sykehuset i Madrid.

De øvrige passasjerene skal ha fått beskjed om å rapportere om eventuelle endringer i helsetilstanden.

Kontrollerer passasjerer fra smitteland

Den spanske regjeringen har for øvrig aktivert kontroll av alle flypassasjerer som flyr inn til landets flyplasser fra de landene hvor ebolasmitten har rammet hardest.

Disse passasjerene blir kontrollert i 21 timer etter ankomst, like lenge som inkubasjonstiden for ebola, for å sikre at de ikke bærer med seg og sprer smitte.

Spania går inn for at alle EU-land innfører samme kontroll.

Ny smittemistanke

Fra sykehuset Carlos III meldes det at en privatperson som har vært i kontakt med den ebolasmittede helsepleieren som ble smittet på sykehuset, og som ble ansett for å ha lav smitterisiko, har fått feber og er lagt inn på sykehuset.

Prøver er tatt, og i løpet av dagen skaldet klart om personen er smittet eller ikke.

Helsetilstanden til den smittede sykepleieren, Teresa Romero rapporteres å være noe bedre og stabil.

ANNONSE
ANNONSER