ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. OKTOBER 2014 - SIST ENDRET 17. OKTOBER 2014
Den smittemistenkte mannen er lagt i isolat på sykehuset. Arkivfoto: Hugo Ryvik

Mulig ebolasmittet mann bor sammen med barn og kone på Tenerife

En mann som nylig var i Sierra Leone ble i ettermiddag lagt i isolat på Candelaria-sykehuset på Tenerife med feber og sår hals. Hans kone og sønn er lagt inn på det samme sykehuset til observasjon.

ANNONSE

Mannen, som er det første mistenkte ebolatilfellet på Tenerife, ble innlagt klokken 16.45 i dag, kom det fram på en pressekonferanse i dag. Undersøkelser og prøver er tatt.

Prøvene er sendt til Carlos III-sykehuset i Madrid, og det er ventet svar i morgen. Først da vil det være klart om den syke har ebolaviruset i kroppen.

Sparsom med informasjon

Direktøren for helsetjenesten på Kanariøyene, Juana Maria Reyes, vil foreløpig ikke gi flere opplysninger om mannen enn at han har feber og sår hals og at helsetilstanden ellers er bra.

Ifølge den spanske avisen El Mundo jobbet han som frivillig helsepersonell for Røde Kors på et særskilt ebolasykehus i Kenema i Sierra Leone i en måned før han dro til Tenerife. Dette skal være bekreftet av Røde Kors.

Ifølge avisa El Mundo er han 38 år gammel

Mannen ankom Tenerife søndag 12. oktober etter å ha føyet via Brüssel og Madrid. Han skal ha vært under overvåking for eventuelle tegn på ebolasmitte siden han kom fra Sierra Leone 8. oktober.

Om morgenen 16. oktober meldte han fra om feber på 37,7 og sår hals. Ebolaprotokollen trådde i kraft klokken 13.30, og mannen ble hentet og transportert til sykehuset.

Høy risiko

Kona og barnet til mannen, som blir regnet for å ha høy risiko for en eventuell smitte, har angivelig ingen tegn som tyder på ebolainfeksjon for øyeblikket.

De er innlagt i en separat avdeling på sykehuset til observasjon.

Mannen er tilknyttet Røde Kors i La Laguna på Tenerife, og er en erfaren helsearbeider som tidligere har jobbet med smittesyke mennesker i Mauritania og Haiti.

Beroliger befolkningen

143 personer på sykehuset har fått opplæring som gjør at de kan håndtere smittsomme pasienter, ifølge helseministeren på Kanariøyene, Bridget Mendoza. Det er to skift som tar seg av pasienten.

Totalt skal over 1300 personer på Kanariøyene ha fått opplæring i å koordinere varsler om mistenkte ebolautbrudd på Kanariøyene. Mendoza maner befolkningen til å ta det med ro og ha tillitt til at de er trygge.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER