ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 03. NOVEMBER 2020
Covid-testing på Kanariøyene. Foto: Sanidad Gobcan

Kanariøyene utelukker foreløpig antigen-tester

En lovendring på Kanariøyene stiller krav til dokumentasjon av negativ covid-test for turister fra 14. november, men det er nå gjort kjent at hurtigtest av antigen-typen ikke godkjennes foreløpig av helsemyndighetene.

ANNONSE

I en offisiell bulleteng som ble publisert lørdag der loven om testing av turister ble presentert, ble testmetode ikke spesifikt nevnt. Uttalelser fra politikere og beskrivelser på offisielle turismesider for Kanariøyene, pekte mot at antigen-tester kunne benyttes. Disse gir svar i løpet av 20 minuttet, mens PCR-tester tar opptil tre  døgn.

I går kveld, mandag, ble det sendt ut en ny bulleteng fra helsedepartementet der det fremgår at antigen-tester foreløpig ikke godkjennes for andre enn de som har symptomer eller har hatt nærkontakt med en smittet i løpet av de siste fem dagene.

Det begrunnes med at vitenskapelige studier som foreligger i dag, tyder på at antigen-tester er mindre nøyaktige og treffsikre for personer uten symptomer, når det har gått mellom fem og sju dager etter at en person har blitt smittet. De første fem-sju dagene regnes testen som svært nøyaktig og effektiv.

Den kanariske regjering forholder seg til rådene fra Verdens helseorganisasjon, men holder døren åpen for at antigen-tester kan godkjennes hvis vitenskapelige bevis bekrefter at testmetoden er god nok.

Som tidligere omtalt av Canariajournalen, må dokumentasjon på en negativ covid-test legges frem på overnattingsstedene når turistene skal sjekke inn. Testen må være tatt maksimalt 72 timer før ankomst.

Turister som bor privat, trenger ikke å dokumentere testresultat, men turistmyndighetene anbefaler at disse også tester seg.

Inntil videre er det altså kun PCR-test som godkjennes.

Les også

Anbefaler alle å ta covid-test før de reiser til Kanariøyene

Slik er kravene for covid-testing av turister som skal til Kanariøyene

36 nye covid-tilfeller det siste døgnet

Tui bjuder på covid-test

Kanariøyene vil kreve negativ covid-test for turister

Spania har erklært ny alarmtilstand

Storbritannia opphever også reiserestriksjoner for

Tyskland fjerner reiserestriksjoner til Kanariøyene

Vingpremiär från Sverige på lördag

Legger opp til 70 prosent av det normale turisttallet i 2021

Kanariøyene er langt inn i det røde på EUs fargekart for covid-19

Helseminister roser Kanariøyene for smitteverntiltakene

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER