ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 27. OKTOBER 2012
Tomtene som er aktuelle for tvangsauksjon omfatter Anfi Tauros golfbaner og en hel del mer. Foto: Gran Canarias turistråd.

Golfbanene på Anfi Tauro kan bli tvangssolgt

Landområder på nesten 500 000 kvadratmeter i Tauro-dalen sør på Gran Canaria, der ferieanlegget Anfi Tauro ligger, kan bli lagt ut på tvangsauksjon for å drive inn gjeld.

ANNONSE

Det ligger an til store omveltninger i eierskapet til ferieanlegget Anfi Tauro, den nå avdøde nordmannen Bjørn Lyngs gigantiske prosjekt.

Lopesan-gruppen, som blant annet eier en rekke hoteller på Kanariøyene, kjemper for å ta over kontrollen, skriver Laprovincia.es i en serie artikler de siste dagene

Lopesan driver inn gjeld

Fire tomter på til sammen 485 120 kvadratmeter i Tauro-dalen kan nå gå på tvangsauksjon for å drive inn en gjeld på rundt 12,6 millioner euro som Anfi Tauro SA har.

Lopesan har kjøpt opp gjelden fra Cárdenas-familien, og krever nå oppgjør, ifølge Laprovincia.

Lyng-arvinger eier halvparten

I de aktuelle landområdene ligger blant annet golfbanene til Anfi Tauro. Ferieanlegget Anfi Tauro er i dag eid av Bjørn Lyngs arvinger og selskapet Hermanos Santana Cazorla SL med halvparten hver.

I tillegg til Lopesan-gruppen skal Karen Christine Livingston og Robert Agnew Livingston også være inne i bildet med krav på rundt 600 000 euro til Anfi Tauro SA.

Lopesan ønsker å overta Anfi Tauro

Laprovincia hevder at tvangsinndrivelsen er et ledd i Lopesan-gruppens strategi for å få full kontroll over Anfi Tauro.

Tvangsauksjon av en annen tomt på 37 638 kvadratmeter, parsell nummer T22, er allerede befestet til 20. november til en utropspris på 4 millioner euro for å drive inn en gjeld på 3,7 millioner euro til Lopesan.

Hvis ingen andre legger inn bud, kan Lopesan overta denne tomten for 60 prosent av verdien, ifølge Laprovincia.

Kan få tomtene billig

For de større tomtene som også ligger an til å gå ut på tvangsauksjon, må det komme bud på minst 70 prosent av verdivurderingen for at andre enn Lopesan skal få overta tomtene.

Kommer det et slikt bud, får Lopesan pengene og budgiveren overtar tomtene. Hvis ikke, kan Lopesan bli tomteeier til en pris som ligger betydelig under verdien, som er vudert til 14 millioner euro.

Vil ikke sameie med Santana Cazorla

Laprovincia skal ha fått bekreftet fra kilder i Lopesan-gruppen at de er ute etter å overta Anfi Tauro, og at de ikke er interessert i et kompaniskap med Hermanos Santana Cazorla SL.

Avtalen mellom Lyng-arvingene og Santana Cazorla om delt eierskap stammer fra 2004.

ANNONSE
ANNONSER