ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 08. OKTOBER 2014
Ebolavirus. Foto: Wikimedia Commons/ CDC/ Dr. Frederick A. Murphy

Fly med ebolasmittet norsk kvinne mellomlandet på Gran Canaria

Flyet som fraktet den ebolasmittede norske kvinnen fra Sierra Leone til Norge, gjorde en mellomlanding på Gran Canaria mandag kveld.

ANNONSE

I den kanariske befolkningen er det en del uro for at ebolasmitten skal spre seg til øygruppen, noe som ikke er utenkelig i og med den geografiske plasseringen nær Afrika, med mange transportforbindelser med fly og båt.

Dessuten fins muligheten for at flyktninger som kommer med småbåter fra Afrika tar seg ubemerket i land, og kan ha smittede mennesker om bord.

Omtalt i pressen på Kanariøyene

Derfor har flyet som landet på Gran Canaria med en ebolasmittet pasient fått en hel del oppmerksomhet i kanarisk presse, selv om ingen mennesker gikk ut eller inn av flyet mens det sto parkert.

Flyet sto på et spesielt område på flyplassen. Ingen dører skal ha blitt åpnet mens flyet sto på Gran Canaria.

Mellomlandingen ble gjort fordi flyet måtte tankes opp med drivstoff. Både Marokko og Portugal sa nei til mellomlanding, og etter flere forsøk fikk flyet lande på Gran Canaria, hvor det sto i 40 minutter, skriver Antena3.com.

Flyet dro videre til Oslo via Paris.

Flere smittede i Spania

Den 32 år gamle kvinnen, som jobber som feltarbeider for Leger Uten Grenser i byen Bo, blir nå behandlet i isolat på Ullevål Universitetssykehus i Oslo.

I dag ble en kvinnelig helsearbeider som jobber på sykehuset Carlos III og har symptomer på ebola lagt i isolat i Madrid, skriver El Pais.

Det er den tredje personen som er lagt i isolat i Spania på grunn av mistenkt ebolasmitte siden mandag, da det første smittetilfellet ble registrert.

Avliver hunden til ebolasmittet pasient

Domstolen i Madrid har gitt helsemyndighetene tillatelse til å avlive en hund som tilhører den ebolasmittet kvinnelige helsearbeideren fordi de mistenker at den kan være smittebærer.

En liten folkemasse som er imot avlivingen skapte opprørslignende tilstander da hunden ble hentet i helsearbeiderens hjem i dag. 30 polititjenestemenn møtte opp i full opprørsutrustning for å stoppe folk fra å hindre brannmannskap i å hente hunden.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER