ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 14. DESEMBER 2020
Gustavo Matos ber partiene i parlamentet stå samlet mot rasisme. Foto: Parlamento Canarias

Ber parlamentet stå sammen mot rasisme

Gustavo Matos, president for parlamentet på Kanariøyene, ber alle partier på parlamentet stå sammen mot rasisme.

ANNONSE

På det siste parlamentmøtet i år på onsdag, skal det komme en institusjonell erklæring mot rasisme, sier Matos i en pressemelding.

Presidenten appellerer til verdiene av sameksistens og toleranse, og viser til at kanarierne selv er et emigrerende folk som kjenner godt til smerten med å forlate sitt land og familie i søken etter en fremtid.

Et eksempel på dette er beskrevet i en ny bok om 171 kanariere som emigrerte til Amerika med samme mål for øye som afrikanerne som kommer til Kanariøyene, viser Matos til.

Han understreker at de mennene, kvinnene og barna som kommer til øygruppens kyst fra det afrikanske kontinentet er i en desperat situasjon der de flykter fra sult, fattigdom, krig eller sykdom.

– Disse menneskene ønsker ikke å komme til Kanariøyene, men til Europa, sier Matos, som derfor også har oppfordret EU-institusjoner de siste uken til å stå samlet i dette spørsmålet.  

Han benytter også anledningen til å berømme innbyggere på Lanzarote som hoppet i havet for å redde passasjerer i en flyktningbåt med 36 passasjerer som havarerte rett ved lans 24. november.

28 mennesker ble reddet, åtte druknet.

– De som ikke representerer Kanariøyene, er den bråkete minoriteten som samler  seg for å fornærme, irettesette og prøve å sende et hatbudskap, sier han.

Utsagnet har klar adresse til folkene som sto bak en aggressiv, ulovlig aksjon i Arguineguín lørdag, der en gruppe menn forsøkte å ta seg inn i en bygning med immigranter og flyktninger. 

Røde Kors anbefalte angivelig i helgen  flyktninger og migrantene som for tiden er innkvartert på Kanariøyene, om å holde seg innendørs for å unngå trakassering fra rasister.

Nærmere 21 000 flyktninger og andre migranter har ankommet Kanariøyene i småbåter fra Afrika i år.

Les også

Spanjol arrestert for voldshendelse i Arguineguín som migranter ble beskyldt for

Øyrådet på Lanzarote hyller innbyggere som reddet båtflyktninger

Tidobling av antallet båtflyktninger på Kanariøyene i år

Omstridt flyktningleir i Arguineguín er stengt

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER