ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2022 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.

I 2021 blir feiringen sterkt begrenset på grunn av corona-pandemienSlik feires det i et normalt år:

Parlamentet på Kanariøyene hadde sin første sammenkomst 30. mai 1983 med Pedro Guerra Cabrera som øygruppens første president. Fra den dagen av fikk Kanariøyene større selvråderett i Spania.

Día de Canarias blir markert på mange måter. Det er blant annet mange kulturaktiviteter i byer og landsbyer rundt omkring på øyene. Det er gudstjenester, sportsarrangement, show, opptredener, konserter, utstillinger, kanarisk håndverk, folklore, og offentlige og private fester.

Mange samles til fest med god mat om kvelden den 29. mai.

De fleste bedriftene og offentlige kontorer holder stengt 30. mai, men en del matbutikker og butikker i turiststrøkene holder åpnet. Offentlig transport trapper ned.

El Paseo Romero i Las Palmas er en viktig del av feiringen. Et opptog med folkloregrupper og vogner går gjennom byen. 15 000-20 000 mennesker deltar vanligvis på dette.

Noen steder starter aktiviteter knyttet til feiringenallerede dagen før.

I Las Palmas leder Banda de Agaete an i et tog der alle kan delta fra busstasjonen i San Telmo gjennom Calle de Triana til Plaza de Santa Ana i Vegueta klokken 18 den 29. mai.

Der blir det servering av vin og mat til folkemusikkgruppen Los Gofiones går på scenen klokken 20, etterfulgt av Non Trubada klokken 21.15 og El Vega 22.30. Ved midnatt blir det skutt opp fyrverkeri fra taket på Casas Consistoriales.

I Arguineguin markerer Mogan kommune også Dia de Canarias kvelden før, 29. mai, på Plaza de Las Marañuelas. Der blir det folklore, musikk, dans og en hyllest til musikeren Pedro León Hidalgo.

Les også

Se hva som skjer på Gran Canaria

Kanarieöarna erbjuder det perfekta klimatet för en underbar semester

ANNONSER