ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny

Folkefest i Arguineguin og Puerto de Mogan

08.07.2022 18:00 - 19.07.2022 21:55

FOLKEFEST: Fiestas del Carmen er en feiring av fiskernes skytshelgen, jomfru Carmen (Virgen del Carmem), og har både folkelige og religiøse innslag.

Programmet starter med blant annet dans til levende musikk og platespinnere.

Her er et par høydepunkter:

9. juli: Romeria - Ofrenda Virgen del Carmen.
Tradisjonell folkefest med tog gjennom gatene fra Avenida del Muelle i Arguineguin, utdeling av mat og levende folkemusikk, med påfølgende fest utover natten.

17. juli kl. 11.30: Romería marítima fra Arguineguín.

En båtprosesjon med dekorerte fiskebåter seiler fra Arguineguin til Puerto de Mogan med en statue av fiskernes skytsengel, jomfru Carmen, om bord. Selve båtprosesjonen starter klokken 11.30.

Først drar båtene inneom El Pajar, deretter drar de til Puerto de Mogan. Der blir Carmen fra Arguineguin presentert for Carmen fra Mogan.

Etter noen timer med feiring, fyrverkeri og festing, drar båtene tilbake med Carmen fra Arguineguin. Fyrverkeri ved midnatt.

Andre aktiviteter:

- Bajada de la Rama i Arguineguín. Et folketog  går gjennom byen til bystranden, viftende med palmeblader. Under veis blir de spylt med vann av tilskuere og brannvesenet.

Toget går fra Pino Seco via gatene Tanausú og Francisco Navarro, forbi hvalhalen i rundkjøringen til Miguel Marrero-gaten og ender i Las Marañuelas. '

Nede ved stranden går folk baklengs uti mens de slår palmebladene mot overflaten. Etterpå er det fest til langt ut i de små timene.

- Día de Nuestra Señora del Carmen. Feires i Arguíneguin og Playa de Mogan. Carmen-marked/messe ved Playa de las Marañuelas i Arguineguín. Gudstjeneste i kirken og prosesjonen til stranden fra kirken.

I Playa de Mogan går prosesjonen klokken 19.30 ut på moloen til fyret og det er marked/messe ved Muelle Pesquero.

- Maritim prosesjo fra Playa de Mogan til Arguineguin. Med en statue av Jomfru Carmen i båten som leder prosesjonen til Arguineguin.

Les også

Se hva som skjer på Gran Canaria

ANNONSER