ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 28. NOVEMBER 2012 - SIST ENDRET 31. DESEMBER 2020
De fleste dyrene i Cocodrilo Park er dyr som har blitt beslaglagt av tollen eller Guardia Civil: Foto: Cocodrilo Park

Miljøorganisasjonen hevder at dyrepark på Gran Canaria bryter loven

Ben Magec-Ecologistas en Acción har klaget inn dyreparken Cocodrilo Park i Agüimes på Gran Canaria for å bryte loven om bevaring av ville dyr.

ANNONSE

Organisasjonen peker på at dyrene i parken holdes i for små innhenginger, at de er skitne, og lever i et dårlig miljø med dårlig sikkerhet, skriver Infosureste.es.

Cocodrilo Park har holdt på i over 30 år, og er i dag angivelig den største av sitt slag i Europa. Den har ikke bare krokodiller, men mange arter av ville dyr.

Parken tar inn dyr som er beslaglagt av tollen eller av Seprona.

Har klaget på parken flere ganger

Ben Magec har sendt et brev med klagemål om forholdene i parken til Seprona, Guardia Civils avdeling for beskyttelse av naturen.

De klager ikke bare på parken, men også på miljødepartementet på Gran Canaria, landbruksdepartementet på Kanariøyene, og byrået for miljøbeskyttelse.

Syv tigere rømte

Dette er ikke første gang Ben Magec klager på Crocodrilo Park. I mars 2010 rømte syv tigere fra parken. Fire ble fanget inn og tre måtte avlives av Guardia Civil for å beskytte befolkningen i landsbyen Los Coralijos, hvor parken ligger.

Familien som eier parken uttalte den gang at rømmingen skyldtes en forglemmelse av personalet, og at de hadde alle godkjenninger som kreves for å holde dyr i parken.

Legger frem bevis i morgen

I morgen klokken 11 skal Ben Magec holde en pressekonferanse i Las Palmas.

Der skal de legge fram fotografiske bevis på at parken bryter loven.

Les også

Sjelefred og høytflyvende delfiner

Fornøyelser på Gran Canaria

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER