ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 15. FEBRUAR 2014
La Cueva Pintada ligger i byen Galdar nord på Gran Canaria. Foto: Gran Canarias turistråd.

Nye arkeologisk funn på Gran Canaria

Funn fra nye utgravinger i "den malte grotten", La Cueva Pintada, i Galdar nord på Gran Canaria har overrasket arkeologene, og i Agüimes er det funnet en godt bevart dørlås i tre.

ANNONSE

De nye utgravingene i La Cueva Pintada, et av Gran Canarias mest kjente arkeologiske områder som består av en grotte med veggmalerier og flere andre grotter, er de første siden 2002. Utgravingene begynte for tre måneder siden.

Arkeologene har gravd seg videre ned i fire grotter. Der har de funnet noe de tror er små kornsiloer. Det har de ikke funnet på stedet før.

I tillegg har de funnet godt bevarte keramiske krukker fra sent 1500-tall.

Fant intakt dørlås

I Agüimes kommune sørøst på Gran Canaria erd et også gjort nye, interesante funn.

Nedenfor grottestrukturen La Audiencia som ligger mellom Agüimes og Santa Lucia på Gran Canaria, ble nye utgravinger satt i gang etter at grotter brukt av urbefolkningen til å male korn ble oppdaget da en vei skulle forbedres.

Arkeologene gjorde i de første utgravingene, som startet i januar 2013, flere interessante funn. Nå har de gravd mer, og gjort et unikt funn: intakte deler til en dørlås laget av tre.

Venter flere funn

Noe slikt er aldri funnet på Gran Canaria før, og bidrar til ny innsikt i urbefolkningens levesett. Fortsatt er bare 15 prosent av det nye området gravd ut, og arkeologene er svært spente på hva de kan finne videre.

Arkeologene tror at et ras dekket til hulene ikke lenge før spanjolene startet erobringen av øya. Dermed har innholdet i hulene vært svært godt bevart i minst 600 år.

ANNONSE
ANNONSER