ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. JANUAR 2011 - SIST ENDRET 02. DESEMBER 2019
Denne bruktbutikken ligger i den sørlige enden av Avenida de Canarias, Vecindario. Foto: Hugo Ryvik

Spesialbutikker på Gran Canaria

Specialbutiker för shoppingsugna

Du kan kjøpe antikviteter, skandinaviske produkter og mange andre spesialvarer på Gran Canaria, bare du vet hvor du skal gå.

ANNONSE

Noen av oss har et sug etter skandinaviske varer når vi er i utlandet. Det har noen av dagligvarekjedene på Gran Canaria tatt konsekvensen av, og innført skandinaviske avdelinger i matvarehyllene.

Noen av butikkene til Hiperdino, Spar og Supercor  i turistområdene har slike avdelinger. Bant annet i Puerto de Mogán og Arguineguín. Dessuten Carrefour på Atlantico-senteret i Vecindario, hvor det er en egen avdeling med utenlandske matvarer.

Særlig billig er det ikke med importert, skandinavisk mat på Kanariøyene. Du kan for eksempel regne med å måtte betale tre ganger mer for Stabburets makrell i tomat som for et tilsvarende spansk produkt, og de norske produktene er slett ikke bedre enn de spanske i verken kvalitet eller smak.

Norsk butikk

I Arguineguín ligger det en norsk butikk ved markedsplassen som importerer matvarer fra Norge, og et dansk bakeri i Ancora-senteret. Et norsk bakeri finner du i Puerto Ricos største kjøpesenter.

På det faste innendørsmarkedet Mercado del Puerto i Las Palmas fins en butikk som selger skandinaviske spesialiteter som fisk, reker, sauser og mye annet.

Det innebærer at det er mulig å få tak i kaviar, knekkebrød, brunost, makrell i tomat, norsk og svensk kaffe og en hel del andre skandinaviske matvarer på Gran Canaria.

Svenske møbler

Det svenske møbelvarehuset Ikea fins også på øya, i Telde kommune, like ved motorvei GC-1 et stykke nord for flyplassen, ved siden av Alcampo, Leroy Merlin og McDonalds. I tillegg til møbler og ting og tang til hjemmet fører de en del svenske matprodukter.

Telde er for øvrig det området på øya med flest møbelforretninger.

Dansk interiør og husgeråd

Ikke langt unna Ikea i retning mot Las Palmas langs motorveien GC-1 ligger kjøpesenteret Las Terrazas, hvor den danske interiørkjeden Jysk har åpnet butikk.

Brukte varer

Antikvitetsutsalg finner du flest av i Las Palmas, for eksempel i Mesa y Lopez-området og Triana. Første søndag i hver måned er det også et antikvitetsmarked i Santa Catalina-parken.

Bruktbutikker fins det flere av i Las Palmas og Vecindario. Dessuten har den ideelle hundeorganisasjonen Tara en bruktbutikk i Arguineguín.

Loppemarked arrangeres hver søndag på taket av San Telmo busstasjon i Las Palmas, og av Tara på markedsplassen i Arguineguín på lørdager.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER