ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 08. SEPTEMBER 2014
 Herodes Falsk har fått ny heder og kommer snart med bok. Arkivbilde: Hugo Ryvik
Herodes Falsk har fått ny heder og kommer snart med bok. Arkivbilde: Hugo Ryvik

Komiprisvinner Herodes Falsk gir ut ny komibok

Gran Canaria-beboeren Herodes Falsk fikk den gjeve hedersprisen under Komiprisen 2014 sammen med de to andre i gruppen Prima Vera, Jahn Teigen og Tom Mathiesen. Snart kommer han med ny komibok.

Prisen ble utdelt 6. september i Chateu Neuf i Oslo. Herodes Falsk og Tom Mathiesen var til stede og tok imot prisen.

– Vi vet alle hva denne prisen betyr. Det var en del store stjerner som meldte avbud, så de ble nødt til å fylle sendingen med noe billig rask. Men det er veldig gøy for oss å være her, sammen med så mange snåle mennesker, sa en spøkefull Falsk i sin takketale.

Canariajournalen.no fikk Falsk i tale på mandag.

– Hva betyr hedersprisen for deg, Herodes Falsk?

– Aldri i hele menneskehetens historie… vel, kanskje ikke i HELE historien, men i alle fall i den delen da menneskene har blitt så selvopptatte at vi gir heder og priser til hverandre bare fordi vi har gjort jobben vår – har en hederspris vært mer fortjent.

– Jeg gjør oppmerksom på at dette bare er en persons mening – andre kan mene noe annet.

– Hva er dine planer framover?

– Jeg kommer med en ny e-bok neste uke: «Sjenerøs sjikane», 30 historier om deg og meg. Humorbok. Jeg driver også og klargjør alle mine gamle bøker, tv-serier og live-show for nyutgivelse digitalt. 

– Ellers har jeg foredrag for næringslivet. På lørdag morgen, før Komiprisen, fikk jeg stående applaus fra Grafisk Landsforening i Bergen. Og så stående applaus fra hele humorbransjen på kvelden, så planen fremover er vel å bli skikkelig vanskelig å ha med å gjøre.

– Stående applaus er en mental booster på godt og vondt, og jeg leser nå noen bøker om Elton John, Elvis og Michael Jackson – så jeg kan plukke opp noen triks på å være vanskelig.

Lang og rik karriere

Komikergruppa Prima Vera var superpopulære i Norge på 1970 og 1980-tallet, og fylte storsalen Spektrum under en jubileumsforestilling i 2000.

Etter oppløsningen av gruppa fortsatte Falsk og Mathisen som komikerduo, og ga ut flere plater.

Herodes Falsk har også laget flere tv-serier og filmer, og utgitt ti bøker. Han har i dag en fast spalte på Canariajournalen.no: Sikksakk og sidelengs med Herodes Falsk.

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

26.07.2019 18:00 - 28.07.2019 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa Canaria Soul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE