ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. APRIL 2013
 Fly på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik
Nå kan utlendinger fly til halv pris mellom Kanariøyene og til og fra det spanske fastlandet, forutsatt at de kan legge fram bostedsbevis, oppholdstillatelse og et særskilt reisebevis. Foto: Hugo Ryvik

Langtidsboende utlendinger på Kanariøyene kan få flyrabatt

Fra og med i dag har utlendinger som er langtidsboende på Kanariøyene rett til samme rabatt på flyreiser som de fastboende har.

På fly mellom Kanariøyene og til og fra det spanske fastlandet har fastboende på Kanariøyene rett på 50 prosent avslag på billettprisen.

Utviklingsdepartementet i Spania har nå utvidet ordningen til å omfatte utlendinger som bor over lang tid på øygruppene Kanariøyene, Balearene, Ceuta og Melilla, meddeler departementet i dag.

Dette gjelder alle som kommer fra EU og EØS-land samt Sveits, og i visse tilfeller land utenfor Europa.

Dokumentasjon må til

For å få rett til billettavslaget, må du legge fram bostedsbevis fra kommunen (certificado de empadronamiento) og oppholdsbevis (permiso de residencia), og søke om reisebevis for fastboende (certificado de residencia para viajar) hos kommunen der du bor på Kanariøyene.

I flere kommuner kan du gjøre dette direkte via internett på kommunenes nettsider. Reisebeviset må legges fram når du bestiller billett.

Vil bli automatisert

Etter hvert skal det bli en direkte kobling slik at fly- og fergeselskapene kan verifisere retten til rabatt automatisk når de registrere bestillingen gjennom å taste inn NIE-nummeret. Da trenger du ikke lenger å legge fram reisebeviset hver gang du bestiller og sjekker inn.

Denne tjenesten, som kalles SARA, har vært tilgjenglig for alle fly- og fergeselskap siden oktober i fjor for fastboende.

ANNONSE

Nyttårsfeiring i Las Palmas

31.12.2019 11:00

NYTTÅRSFEIRING: Stor feiring pågår flere steder i Las Palmas.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE