PUBLISERT 21. DESEMBER 2010 - SIST ENDRET 09. NOVEMBER 2013
Fly på Gran Canarias flyplass
Norwegian har flest fly mellom Norge og Gran Canaria. Spanair hadde en hel del, men selskapet gikk konkurs. Foto: Hugo Ryvik

Fakta om fly til Gran Canaria

FLY: Fra de fleste skandinanviske byer som har flyforbindelse til Gran Canaria tar det 5-6 timer med charterfly eller rutefly som går direkte. Og det fins stadig flere byer hvor det er fly som går direkte til Gran Canaria.

Les også

Fly Gran Canaria

Her er alle direkteflyene fra Norge til Kanariøyene

Med bil og båt til Gran Canaria

Ferger til Gran Canaria

Kart over Gran Canaria

Buss på Gran Canaria

Drosje på Gran Canaria

Flyplassen på Gran Canaria

Aeropuerto de Gran Canaria, Telde, 35230 Gran Canaria

Telefon: +34 928 579 095

Aena.es (flyplassoperatør i Spania)

Flightstats: Sjekk om flyet til/fra Gran Canaria er i rute

Søk fly til Gran Canaria

Finn.no. Søker flyreiser blant mange flyselskap på destinasjoner over hele verden, deriblant Gran Canaria.

Travelmarket.no. Søker flyreiser blant mange flyselskap og har en gebyrberegner som gjør det lettere å få frem prisen du egentlig må betale til Gran Canaria og andre reisemål.

Skyscanner.no. Se hvilke flyselskap som flyr til Gran Canaria og andre reisemål, og søk flyreiser.

Wideroe. Søker flyreiser blant mange (men ikke alle) flyselskap på destinasjoner over hele verden, også Gran Canaria.

Norwegian. Flest direktefly til Gran Canaria og Tenerife.

SAS. Har direktefly til Gran Canaria og Tenerife.

Ryanair. Fly via byer i Europa til Gran Canaria, starter direktefly Torp-Tenerife i februar 2013.

Iberia Express Fly via det spanske fastlandet til Gran Canaria.

Air Berlin. Fly via byer i Europa til Gran Canaria.

Vueling. Fly fra Skandinavia til Gran Canaria via byer i Europa, og fly fra Gran Canaria til Marokko. Åpner nye ruter til Barcelona fra Oslo, Bergen, Göteborg og Helsinki våren 2013.

KLM. Fly fra Skandinavia til Gran Canaria via byer i Europa.

Swiss. Fly fra Skandinavia til Gran Canaria via byer i Europa.

Austrian Airlines. Fly fra Skandinavia til Gran Canaria via byer i Europa.

Air Europa. Fly mellom Gran Canaria og det spanske fastlandet.

Binter Canarias. Fly mellom Gran Canaria, Portugal, Marokko, Vest-Sahara, Madeira, Kapp Verde og Gambia, og mellom Kanariøyene.

Canary Fly. Fly til Lanzarote og Fuerteventura fra Gran Canaria.

Royal Air Maroc. Fly fra Gran Canaria og enerife til Casablanca i Marokko 

Søk charterfly til Gran Canaria:

Solfaktor

Turoperatører som flyr til Gran Canaria

Norge

APOLLO

STAR TOUR

VING

Sverige:

ALWAYS

APOLLO

FRITIDSRESOR

GRAN CANARIA EXPERTEN

SOLRESOR

VING

Danmark:

APOLLO

BOUNTY CLUB

BRAVO TOURS

DANSK FOLKEFERIE

FALK - LAURITSEN 

PRIMOTOURS

SPIES

STAR TOUR

SUNTOURS

Charterflyselskap som flyr til Gran Canaria:

NOVAIR

THOMAS COOK AIRLINES

TUIFLY NORDIC

JET TIME

Direktefly går flere dager i uken fra mange store byer i Skandinavia til Gran Canaria. En rekke skandinaviske turoperatører setter også opp charterfly hvor du kan kjøpe bare flyreise eller pakkereiser med hotell og fly.

Her er alle direkteflyene fra Norge til Kanariøyene

Gran Canaria øker i popularitet blant skandinaver. Dermed blir det også stadig flere rutefly og charterfly som går til Gran Canaria. Før var det kun vintersesongen som gjaldt, nå er det i ferd med å bli bedre fly og chartertilbud om sommeren også.

Hvis du ikke har noe imot å mellomlande et sted i Europa, kan du fly hvilken dag som helst til Gran Canaria fra de skandinaviske hovedstedene.

Da har du også større muligheter til å finne rimelige billetter.

Norwegian har flest direktefly til Gran Canaria

Det flyselskapet som har flest direkte flyruter fra skandinaviske byer til Gran Canaria er per september 2012 Norwegian. I 2012 har Norwegian lagt til en rekke nye flyforbindelser til Gran Canaria fra byer i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Norwegian har klart flest fly til Gran Canaria fra Norge av de skandinaviske landene. Selskapet flyr i vintersesongen til Gran Canaria fra en rekke norske byer, slik som Tromsø, Bodø, Trondheim, Haugesund, Stavanger, Bergen, Ålesund, Torp og Oslo.

SAS har også flere direkte forbindelser fra Norge og Sverige til Gran Canaria.

Mange flyruter å velge mellom til Gran Canaria

Flytiden fra Oslo eller Stockholm til Gran Canaria er cirka fem og en halv time.

Hvis det er greit for deg at flyreisen tar syv-åtte timer eller mer, har du flere flyselskap å velge mellom som flyr rimelig til europeiske byer med flyforbindelse videre til Gran Canaria.

Fra Madrid, Barcelona, Sevilla og andre spanske byer kan du for eksempel fly med Vueling, Air Europa, eller Iberia Express til Gran Canaria.

Flere fly fra Gran Canaria til andre Kanariøyer

Binter Canarias har flyruter mellom flere av de bebodde Kanariøyene, ikke minst Gran Canaria. Naysa har noen flyruter til La Gomera, Tenerife, Gran Canaria og El Hierro.

Air Europa har en flyrute mellom Gran Canaria og Lanzarote. Canaryfly har fly mellom Gran Canaria og La Gomera.

Binter Canarias, Iberia og Vueling har flyruter mellom Gran Canaria og Marokko.

Du kan også ta deg fra Gran Canaria direkte til Marokko, Vest-Sahara, Afrika, Kapp Verde og Portugal med Binter Canarias.

Spanias femte størte flyplass

Flyplassen på Gran Canaria er travel, moderne og effektiv, og den femte største i Spania.

Den er i 2013 under ombygging, og skal utvides med blant annet nye terminaler og parkeringshus. Arbeidet skal være ferdig i 2014.

På litt lenger sikt kan det også bli en ny rullebane på flyplassen, som da får tre rullebaner. Planer er lagt, men det er per november 2013 usikkert om det vil bli gjennomført.

Transport fra flyplassen på Gran Canaria

Fra flyplassen på Gran Canaria er det lett å komme seg videre til Las Palmas, som ligger nord for flyplassen, eller turistområdene i sør,

Hvis du reiser med charterfly og har bestilt pakkereise med hotell, vil du som regel få gratis transport helt fram til hotellet med egne busser som reiseselskapet stiller til rådighet. Verter fra reiseselskapet møter deg da på flyplassen.

Hvis du bare har kjøpt flyreise, enten med rutefly eller charterfly, må du ordne transporten selv. Det går rutebusser fra flyterminalen både til Las Palmas og til turistområdene, og det er heller ikke særlig dyrt å ta drosje på Gran Canaria.

Busslinjer fra flyplassen

Busselskapet Global står for bussrutene som går rundt omkring på øya. Ta deg opp en etasje fra ankomsthallen til avgangshallen, og gå ut av bygningen. Se etter de blå bussene hvor det står Global på siden.

  • Til Bahia Feliz, Playa del Ingles og Maspalomas går buss nummer 66 og 90. Hver av disse går en gang i timen alle dager i uken. I tillegg går buss nummer 5 til Bahia Feliz og Maspalomas en gang i timen om kvelden og natten.
  • Til Arguineguin, Patalavaca, Puerto Rico, Playa de Amadores, Playa de Tauro og Playa de Cura, som ligger lenger sørvest på Gran Canaria, kan du ta buss nummer 91. Dette er en ekspressbuss som går en gang i timen med endestopp i Las Palmas i nord og Playa de Cura i sørvest. Den har ingen stopp mellom Arguineguin og flyplassen. Buss nummer 90 går den samme strekningen, men bare om morgenen og formiddagen, og har da siste stopp i Playa de Amadores. Fra flyplassen til "norskebyen" Arguineguin koster det cirka 5 euro. Til Playa de Cura, som er siste stopp for buss 91, koster det drøyt 6 euro i 2012.
  • Videre til Taurito og Puerto de Mogan, som ligger enda lenger sørvest, må du foreløpig ta nummer 91 til Playa de Cura, og bytte buss til nummer 1, 32 eller 33. En ny motorvei mellom Puerto Rico og Puerto de Mogan åpnet våren 2013, og nye ruter vil derfor trolig komme innen høsten 2013.
  • Til Las Palmas kan du ta buss nummer 60 eller 91. Linje 60 går til Las Palmas to ganger i timen på dagtid og en gang i timen om kvelden, alle dager i uken. Linje 91 er en ekspressbuss som går til Las Palmas en gang i timen, alle dager i uken. Bussreisen koster under 3 euro i 2012.
  • Du kan også ta buss nummer 01 fra flyplassen hele veien til Puerto de Mogan eller Las Palmas, men da må du gå opp til holdeplassen som ligger ved motorveien foran terminalbygget. Bussen går langs en vinglete kystvei sørover, stopper på alle holdeplasser, og bruker lang tid på reisen. Hvis du skal sørover, må du krysse motorveien og stille deg på andre siden. Retning Las Palmas er på samme side av veien som flyterminalen.

Busslinjene fra flyplassen kan du laste ned her.

Her finner du alle bussrutene som går rundt omkring på Gran Canaria

Drosjene er billige på Gran Canaria

Hvis du lander svært sent, kan du hende at du må ta drosje. Disse står rett utenfor ankomsthallen.

Prisene er regulert, så det går som regel ikke å prute, med mindre det er noen som kjører svart. Men så er det heller ikke særlig dyrt. Drosjeprisene i 2012 ligger på rett under 1 euro per kilometer på dagtid og drøyt 1,20 euro per kilometer om kvelden (mellom klokken 22.00 og 6.00) og på helligdager.

  • Fra flyplassen til Playa del Ingles koster drosjeturen cirka 33 euro på dagtid i 2012.
  • Fra flyplassen til Arguineguin koster drosjeturen cirka 48 euro på dagtid.
  • Fra flyplassen til Puerto de Mogan koster drosjen cirka 70 euro.
  • Fra flyplassen til Las Palmas koster drosjen cirka 26 euro.
  • Drosjeturer mellom kokken 22.00 og 6.00 og på helligdager koster drøyt 20 prosent mer.

Takster mellom andre steder på Gran Canaria kan du beregne her.

 

Nattmaraton i Las Palmas

25.10.2014 20:00

SPORT: Maraton, LPA Night Run

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

Section: 9