ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 14. JANUAR 2013
I dette området sør på Gran Canaria kan det komme seks nye hoteller, golfbane, temapark og marina. Ill: Google Maps

Øyrådet på Gran Canaria åpner døra for storutbygging i sør

Turistprosjektet ”Costa Afortunada” sør på Gran Canaria ble hindret av at myndighetene ikke tillot utbygging av mer enn 4800 hotellsenger. Nå får de klarsignal til å bygge 7000 hotellsenger.

ANNONSE

”Costa Afortunada” (”Den lykkelige kysten”) er en storslått planlagt turistutbygging i Tarajalillo som har stått i stampe i det offentlige byråkratiet på Gran Canaria i 17 år.

Nå har øyrådet på Gran Canaria lempet på utbyggingsreglene, og prosjektet har blitt høyaktuelt igjen.

Investerer 1600 millioner euro

Tyske og russiske investorer vil satse 1600 millioner euro på å bygge seks hoteller, luksusvillaer, en golfbane, temapark og butikker i området som ligger mellom Bahia Feliz og San Agustin sør på Gran Canaria.

Den siste hindringen for at utbyggerne skulle våge å satse, var angivelig at byggetettheten var satt til maksimalt 20 hotellsenger per hektar i territorialplanen for Tarajalillo.

Det ville gitt plass til 4800 hotellsenger, noe investorene mente ikke var nok.

Myndighetene tillater 7000 hotellsenger

Nå har planleggingsdepartementet på Gran Canaria gått med på å øke sengetettheten til 25 senger per hektar, noe som vil gi plass til 7000 hotellsenger, skriver Laprovincia.es.

Utbyggerne er ifølge Laprovincia.es fornøyd med avgjørelsen, men understreker at de må vente til dokumentet er gått igjennom og godkjent av komiteen for planlegging og miljø på Kanariøyene, Cotmac, før byggingen kan starte, og det kan ta tid.

Utbyggingen består av to store prosjekter

Den tyske investorgruppen, hvor blant annet Siemens er med, har planer om å bruke 900 millioner euro i det øvre området av flyklubben. Der skal de bygge en temapark i tilknytning til to hoteller.

Russerne vil bygge fire hoteller og en golfbane på en tomt som ligger nærmere motorveien, en investering til 700 millioner euro.

Totalt er det et område på 2,3 millioner kvadratmeter ved motorveien mellom Playa del Águila og Bahía Feliz som skal bli bygd ut.

Utbyggerne anslår at anleggene vil gi 9000 arbeidsplasser.

Vil bygge marina i Bahia Feliz

Det er ikke alt. Parallelt med dette ønsker Satocan-gruppen å bygge en marina til 70 millioner euro i Bahia Feliz. Planene omfatter blant annet 500 båtplasser, yactklubb, seileskole, parker og butikker.

Utbyggerne tror at nærheten til flyklubben, som har landingsbane for småfly, vil åpne for at rikfolk vil fly inn til området i sine privatfly.

 

ANNONSE
ANNONSER