ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 12. NOVEMBER 2011
Kjent hotell og kjøpesenter i Maspalomas skal rives
Hotellet som skal rives (Riu) og gjennoppbygges er den hvite bygningen til høyre for fyrtårnet midt i bildets nedre kant. Foto: Puertos de Las Palmas

Kjent hotell og kjøpesenter i Maspalomas skal rives

Eierne av kjøpesenteret Oasis og hotellkjeden Riu har blitt enige om å rehabilitere strandlinjen mellom oasen Charca og fyrhuset Faro de Maspalomas sør på Gran Canaria.

ANNONSE

Rehabiliteringen omfatter en riving av hotellet i april 2013 og en gjenoppbygging av begge bygningene i de neste åtte månedene, skriver Laprovincia.es.

Restaurant Senator omfattes også av planene, men foreløpig er det ikke kommet til enighet med den tyske statsborgeren som eier denne eiendommen.

Forslaget er lagt frem for San Bartolome de Tirajana og Gesplan, et offentlig selskap med privat deltakelse som tar seg av moderniseringsplaner i turistområder for Kanariøyene.  

Hotell Riu og eierne av Oasis er pålagt å rehabilitere området fordi de nåværende eiendommene strider mot kystloven til San Bartolome, som vil ha tilbake hagene foran hotellet. Disse ligger på offentlig mark.

Oasis har på sin side uten tillatelse lagt beslag på en del av strandområdet, som nå er i dårlig forfatning etter flere år med forfall. Dette området av stranden er det som er mest besøkt av solbadere og folk som promenerer.

De fleste eierne av kjøpesenteret går inn for en frivillig riving og gjenreising seks meter inn fra stranden. Men flere andre nekter å godta rivingsplanene.

ANNONSE

Nyttårsfeiring i Las Palmas

31.12.2019 11:00

NYTTÅRSFEIRING: Stor feiring pågår flere steder i Las Palmas.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE