ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 07. MARS 2011
I dette området av Taurito ble en utbygging av åtte hoteller godkjent i vinter etter noen år i rettsapparatet. Foto: Hugo Ryvik

Mogán vil øke med 12 500 nye sengeplasser

Mogán kommune på Gran Canaria ønsker seg 12 500 flere turistsengeplasser over ti år.

ANNONSE

I utviklingsplanen til den sørvest-liggende kommunen Mogán på Gran Canaria står det at det skal bli 12 500 nye sengeplasser for turister i løpet av ti år, skriver laprovincia.es.

Flest nye i Tauro

I dag er det 45 879 sengeplasser for turister i kommunen. Flest er det i Puerto Rico. Tilveksten skal ifølge kommunens utviklingsplan komme i Tauro, området Cornica øverst i Patalavaca, og Taurito.

Den største økningen i nye sengeplasser, 7500 stykker, skal det bli i Tauro, hvor det enorme utbyggingsprosjektet Anfi Tauro pågår. Denne utbyggingen har haltet i vei i rykk og napp i snart ti år, og fikk etter flere runder i rettsapparatet klarsignal i høyesterett i vinter til å gjennomføre byggingen. I Patalavaca skal det etableres 4500 nye sengeplasser, og i Taurito 500.

Havarerte utbygginger

Økningen på 12 500 sengeplasser er bare en tredel av det de kommunale myndighetene har hatt ambisjoner om de siste 20 årene. Av forskjellige grunner, slik som klassifisering av landområder og rettslige avgjørelser, har flere planlagte prosjekter strandet.

Et eksempel er Costa Canaria i den lille landsbyen Veneguera, som ligger vest for Puerto de Mogán. Puerto de Mogán er det siste området mot vest langs turiststrekningen i sør/sørvest som er utbygd for turisme. Presset var stort for å fortsette utbyggingen i Veneguera, hvor det skulle bli hele 20 000 sengeplasser.  

Costa Canaria-prosjektet falt i fisk på grunn av en lov fra 2003 som er knyttet til beskyttelse av naturområder. En lov om forvaltning av landområder, også fra 2003, stoppet utvikling av områder i El Molino, Los Navarros, Montaña Alta de Tauro og Sector Golf til turisme.

ANNONSE
ANNONSER