ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 28. MAI 2014
Vindturbinene er på 11,5 megawatt samlet, og vannturbinene, som er installert i en kraftstasjon nede ved havet, er på 11,3 megawatt. Foto: Gorona de Vientos

Vind- og vannkraftanlegget på El Hierro blir åpnet 27. juni

Styret i selskapet Gorona del Viento El Hierro bestemte i dag at den offisielle åpningen av kanariøyas innovative kombinerte vind- og vannkraftanlegg skal skje 27. juni.

ANNONSE

Åpningen blir en viktig milepæl i arbeidet for å gjøre energiforsyningen på øya 100 prosent fornybar.

Fem vindturbiner og fire vannturbiner

Fem vindturbiner jobber sammen med et vannkraftanlegg med fire vannturbiner i et såkalt pumpekraftverk for å forsyne øya med strøm.

Vannkraftverket slipper vann gjennom turbinene fra et øvre til et nedre reservoar når det er lite vind, slik at strømmen kommer fra vannkraften.

Når det bra med vind, tar vindturbinene seg av strømproduksjonen, og når det er lavt strømforbruk, sørger kraften fra vindturbinene for å pumpe vann tilbake i det øvre reservoaret.

Unikt prosjekt

Prosjektet er unikt i verden, og det har tatt 30 år å utvikle det. Arbeidet med å bygge kraftverket startet i 2009.

Kraften som blir produsert skal gradvis sendes ut på strømnettet på El Hierro for å sikre stabiliteten. De fem vindturbinene er på 11,5 megawatt til sammen, og de fire vannturbinene er på 11,3 megawatt. 

Pumpene som pumper vannet tilbake til det øvre reservoaret er på 6 megawatt til sammen.

Beholder dieselkraft som back-up

Totalt kan det dekke mesteparten av energibehovet på øya, som er beregnet til å være 48 gigawatimer i 2015, men et dieselkraftverk på 11,4 megawatt blir likevel beholdt for å sikre forsyningen. . 

Utbyggingen har kostet 64,7 millioner euro. Myndighetene har gitt tilsagn om opptil 35 millioner euro over statsbudsjettet. 

Gorona del Viento El Hierro S.A. er eid av øyrådet på El Hierro (60 prosent), kraftselskapet Endesa (30 prosent), og teknologiinstituttet på Kanariøyene (10 prosent).

Stor interesse

Kraftverket har møtt enorm interesse fra nyhetsmedier, energiaktører og institusjoner i mange land.

En slik løsning kan passe på flere isolerte øysamfunn i verden. Et tilsvarende og større anlegg er planlagt bygd på Gran Canaria, men er sterkt forsinket.

ANNONSE
ANNONSER