ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 20. DESEMBER 2013
Omtrent slik vil bølgekraftanlegget se ut når det er i drift. Ill: Langlee Wave Power

Klart for kommersiell norsk bølgekraft på Lanzarote

Det norske selskapet Langlee Wave Power kunngjorde i dag at Europas første kommeriselle installasjon av bølgekraft skal skje på Lanzarote.

I september inngikk selskapet en samarbeidsavtale med øyrådet på Lanzarote der en studie av mulighetene for å få på plass et slikt kraftverk i løpet av to til tre år inngikk. Nå ser det altså ut til å bli en realitet.

Fire halvt nedsenkbare bølgekraftenheter på 132 kilowatt hver, til sammen 528 kilowatt, blir installert ved nordkysten av Lanzarote. Disse skal forsyne turistanlegget Club La Santa med halvparten av kraftbehovet, skriver nyhetsbyrået Efe.

Bygging på Kanariøyene

Mesteparten av anlegget skal bygges og monteres sammen på Kanariøyene.

Kanariøyene kan og bør posisjonere seg som en leder i marin energi, sier administrerende direktør i Langlee Wave Power, Julius Espedal, i en kunngjøring.

Pilotinstallasjon på Gran Canaria

Tidligere har selskapet tegnet en avtale med det kanariske teknologiinstituttet ITC om å installere et pilotanlegg i nærheten av flyplassen på Gran Canaria i 2014.

Nylig ble det gjennomført tanktester av bølgekraftteknologien i skala 1:18 hos Cehipar i Madrid, som har en av Europas største vanntanker.

Testene verifiserte et 80 prosent høyere kraftuttak med det nye designet Robust sammenlignet med det forrige designet, skriver selskapet på sine nettsider.

Effektiviteten lå angivelig på opptil 64 prosent, hvilket skal gi 132 kilowatt for en fullskalamodul.

ANNONSE
ANNONSER