ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. FEBRUAR 2014 - SIST ENDRET 02. FEBRUAR 2014
I Tauro ligger det i dag hotell, golfbaner og flere luksusbungalower, men fortsatt gjenstår det mye utbygging.  Foto: Canariajournalen/Steinar Skartland.
I Tauro ligger det i dag hotell, golfbaner og flere luksusbungalower, men fortsatt gjenstår det mye utbygging. Nå kan Lopesan få kontroll på store tomteområder, og etterkommerne etter Bjørn Lyng kan komme i bedre posisjon overfor Santana Cazorla-gruppen. Foto: Canariajournalen/Steinar Skartland.

Anfi Tauro-dom til fordel for norsk firma

Domstolene i Las Palmas har avsagt en dom i en gjelds- og tomtesak på Gran Canaria som er til fordel for den norske Lyng-familien og hotellgruppen Lopesan, og til ulempe for det kanariske firmaet Hermanos Santana Cazorla.

Hvis dommen blir rettskraftig, innebærer den at maktaksen Lyng-Lopesan får aksjeflertall i ferieanlegget Anfi Tauro sørvest på Gran Canaria, mens Santana Cazorla kommer i minoritetsposisjon.

Dommen som nå er avsagt og publisert i kanariske aviser, blir trolig anket av Santana Cazorla.

Tomter for gjeld

Saken gjelder at Lopesan har kjøpt opp gjeld på til sammen 14 millioner euro, og vil drive inn pengene gjennom å overta fire sentrale tomter midt i et attraktivt utbyggingsområde i Tauro fra Anfi Gruppen. Det er Santana Cazorla imot.

På flere av tomtene er det allerede godkjente utbyggingsplaner.

Lyng-familien har flere rettslige feider gående med Santana Cazorla, og prøver mest sannsynlig å skaffe seg et overtak.

Lopesan er på sin side etter alt å dømme ute etter å skaffe seg kontroll over den videre utbyggingen av hotell, marina og tilhørende anlegg i Tauro.

Ligger i krig

I juli saksøkte Lyng-familiens selskap Anfi Internacional BV, som eier cirka halvparten av aksjene i Anfi Gruppen, medeieren Santana Cazorla for påstått svindel av over åtte millioner euro fra Anfi Gruppen. Saken skal opp i retten.

Santana Cazorla eier den andre halvparten, men har større styremakt over Anfi Gruppen etter en avtale inngått med Anfi-entrepenøren Bjørn Lyng før hans død. 

Styrtrike familier

Familien Santana Cazorla, med Santiago Santana Cazorla i spissen, er for øvrig en av de rikeste familiene på Kanariøyene. Familien råder over verdier for over 200 millioner euro.

Familien bak Lopesan-gruppen er ikke snauere, tvert imot. Eustasio Lopez, president i gruppen og født i Agüimes på Gran Canaria, råder sammen med sine brødre over verdier for 650 millioner euro.

Lopesan-gruppen eier hoteller, golfbaner kjøpesenter og firmaer som driver med eiendomsutvikling, konstruksjon og rekreasjon i 19 land.

ANNONSE

Jul i Mogan 2019

12.12.2019 10:00 - 05.01.2020 22:00

Mogan kommunes juleprogram for 2019
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE