ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. MARS 2015
Flere norske og svenske eiendomsmeglere er etablert på Kanariøyene. Foto: Norsk Boligformidling
Flere norske og svenske eiendomsmeglere er etablert på Kanariøyene. Foto: Norsk Boligformidling

Norske eiendomsmeglere skal overbevises til å satse på Kanariøyene

Handelskammeret på Gran Canaria samler i dag norske eiendomsmeglere i en konferanse på Gran Canaria. Målet er å fjerne skepsisen til det spanske boligmarkedet.

Det fins en mistillit til det spanske juridiske systemet for boligmarkedet i Norge, ifølge den spanske ambassaden i Norges økonomirådgiver, Paul Cascón.

Dette skyldes til dels problemer med norske eiendomskjøp som har blitt mye omtalt i norsk presse, hevder han.

Negativ presseomtale

Det er særlig Oslo kommunes problemer etter kjøp av en tomt i Altea kommune i Spania, hvor de ønsket å bygge et sykehus, som har skapt de store overskriftene. Prosjektet gikk i bakken med et brak.

Cascón peker på at norske eiendomskjøp i Spania i dag i stor grad skjer etter munn-til-munn-metoden, og ønsker å skape større tillit til og forståelse for det etablerte juridiske systemet for kjøp og salg av eiendommer.

Satser på norske, svenske og russiske kjøpere

På konferansen, som heter «Invest&Enjoy – Objetivo Noruega», er det foredrag av blant annet presidenten for øyrådet på Gran Canaria, José Miguel Bravo de Laguna, Terje Hensrud, direktør for det spansk-norske handelskammeret, Sverre Balteskard fra Feriebolig Utland og Mona Eriksen, salgsdirektør for DNB i Luxembourg.

Konferansen er en del av et prosjekt som startet for to år siden for å lokke eiendomskjøpere i Norge, Russland og Sverige til å investere i et andre hjem Spania.

Det første året ble russiske investorer bearbeidet, nå er det Norge og Sverige sin tur. I første runde ble det holdt et møte med norske eiendomsmeglere på den spanske ambassaden i Oslo, og nå blir dette fulgt opp med konferansen på Gran Canaria.

Tre typer boligkjøpere

Det er hovedsakelig tre grupper nordmenn som kjøper boliger i Spania:

Middelaldrende middelklasse som søker et andre feriehjem som de kan bo i én til to måneder i året, pensjonister som vil nyte pensjonisttilværelsen i varmere strøk med lavere levekostnader, og firma som kjøper feriebolig som de ansatte kan bruke.

nettsiden til Invest&Enjoy Gran Canaria kan du søke etter eiendommer som er til salgs.

ANNONSE

Veldedighetskonsert for brannofre i Arguineguin

23.11.2019 21:00 - 23.11.2019 23:00

Veldedighetskonsert for brannofre på Plaza Perez Galdos i i Arguineguin
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE