ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. MARS 2015
Flere norske og svenske eiendomsmeglere er etablert på Kanariøyene. Foto: Norsk Boligformidling

Norske eiendomsmeglere skal overbevises til å satse på Kanariøyene

Handelskammeret på Gran Canaria samler i dag norske eiendomsmeglere i en konferanse på Gran Canaria. Målet er å fjerne skepsisen til det spanske boligmarkedet.

Det fins en mistillit til det spanske juridiske systemet for boligmarkedet i Norge, ifølge den spanske ambassaden i Norges økonomirådgiver, Paul Cascón.

Dette skyldes til dels problemer med norske eiendomskjøp som har blitt mye omtalt i norsk presse, hevder han.

Negativ presseomtale

Det er særlig Oslo kommunes problemer etter kjøp av en tomt i Altea kommune i Spania, hvor de ønsket å bygge et sykehus, som har skapt de store overskriftene. Prosjektet gikk i bakken med et brak.

Cascón peker på at norske eiendomskjøp i Spania i dag i stor grad skjer etter munn-til-munn-metoden, og ønsker å skape større tillit til og forståelse for det etablerte juridiske systemet for kjøp og salg av eiendommer.

Satser på norske, svenske og russiske kjøpere

På konferansen, som heter «Invest&Enjoy – Objetivo Noruega», er det foredrag av blant annet presidenten for øyrådet på Gran Canaria, José Miguel Bravo de Laguna, Terje Hensrud, direktør for det spansk-norske handelskammeret, Sverre Balteskard fra Feriebolig Utland og Mona Eriksen, salgsdirektør for DNB i Luxembourg.

Konferansen er en del av et prosjekt som startet for to år siden for å lokke eiendomskjøpere i Norge, Russland og Sverige til å investere i et andre hjem Spania.

Det første året ble russiske investorer bearbeidet, nå er det Norge og Sverige sin tur. I første runde ble det holdt et møte med norske eiendomsmeglere på den spanske ambassaden i Oslo, og nå blir dette fulgt opp med konferansen på Gran Canaria.

Tre typer boligkjøpere

Det er hovedsakelig tre grupper nordmenn som kjøper boliger i Spania:

Middelaldrende middelklasse som søker et andre feriehjem som de kan bo i én til to måneder i året, pensjonister som vil nyte pensjonisttilværelsen i varmere strøk med lavere levekostnader, og firma som kjøper feriebolig som de ansatte kan bruke.

nettsiden til Invest&Enjoy Gran Canaria kan du søke etter eiendommer som er til salgs.

ANNONSE
ANNONSER