ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. APRIL 2015
Denne oversikten fra Pisos.com viser kvadratmeterprisen i de spanske regionene ved utgangen av mars i år. Kanariøyene (nede til venstre) er blant de billigste, men har størst prisøkning for tiden, og aller mest i Mogan kommune.

Kraftig prisøkning for boliger sørvest på Gran Canaria

I turistkommunen Mogán sørøst på Gran Canaria, hvor det er flest norske boligkjøpere og boligeiere på Kanariøyene, har boligprisene steget med 12,6 prosent det siste kvartalet.

Det er den sterkeste prisstigningen i årets tre første måneder av alle kommuner i Spania, ifølge nye tall fra boligportalen Pisos.com.

Opp 7,9 prosent på årsbasis

Mogán har også, med en oppgang på 7,9 prosent, hatt den største prisstigningen i Spania fra mars 2014 til mars 2015.

Kvadratmeterprisene ligger nå på 2304 euro per kvadratmeter i gjennomsnitt i Mogán kommune, som omfatter turiststedene Arguineguín, Patalavaca, Puerto Rico, Amadores, Tauro, Playa de Cura, Taurito og Puerto de Mogán ved kysten, og noen tettsteder noen kilometer inn fra kysten.

Størst prisoppgang i Spania

Den autonome regionen Kanariøyene har hatt den største prisstigningen for boligeiendommer de første tre månedene i år av alle regioner i Spania.

Oppgangen er på 1 prosent. Nummer to på listen er Madrid med pluss 0,25 prosent. All andre regioner hadde et prisfall.

Fra februar til mars steg prisene med 0,7 prosent på Kanariøyene, også det den største oppgangen i Spania.

1300 euro per kvadratmeter

Kvadratmeterprisen ligger nå på 1300 euro i gjennomsnitt på Kanariøyene, ifølge Pisos.com. Det gjør Kanariøyene til den sjette billigste boligregionen i Spania.

På årsbasis fra mars 2014 til mars 2015 har boligprisene på Kanariøyene falt med 3,5 prosent, hvilket er det minste fallet av alle spanske regioner.

Mest opp i provinsen Las Palmas

Blant provinsene i Spania har prisene økt mest det siste kvartalet i provinsen Las Palmas, som omfatter Kanariøyene Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote. Der er oppgangen på 1,26 prosent.

Nummer to er provinsen Santa Cruz de Tenerife, som også omfatter La Palma, La Gomera og El Hierro, hvor oppgangen er på 0,68 prosent.

Prisfall i Spania

I hele Spania gikk prisene tilbake med 1,3 prosent i årets første kvartal, 0,7 prosent fra februar til mars, og 7,2 prosent fra mars 2014 til mars 2015.

Gjennomsnittsprisene i Spania ligger nå på 1538 euro per kvadratmeter på boligbarometeret til Pisos.com.

Dyrest i San Bartolomé 

Den høyeste kvadratmeterprisen av kommunene på Kanariøyene har San Bartolomé de Tirajana, som blant annet omfatter turiststedene Maspalomas, Playa del Ingles, San Agustin, Meloneras og Bahia Feliz: Der ligger det på 2313 euro, ifølge Pisos.com.

Den dyreste kommunen i hele Spania å kjøpe bolig er Ibiza på Balearene, hvor kvadratmeterprisen er 3951 euro.

ANNONSE
ANNONSER