ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 26. SEPTEMBER 2012
Det er problematisk med mange fastboende i turiststrøk som Playa del Ingles fordi turister og fastboende har forskjellige beov og interesser. Foto: Google Earth

Playa del Inglés har for mange fastboende

En tredel av innbyggerne i San Bartolome de Tirajana kommune på Gran Canaria bor på steder som er ment å være rene turistområder, det vil si Playa del Inglés og omegn.

Det skaper problemer for turismen i området, mener visepresidenten i arbeidsgiverforeningen for overnattingssteder og turisme på Gran Canaria (FEHT), Tom Smulders.

Han mener det er hemmende for hele turistindustrien med så mange fastboende i turistområdene, skriver Maspalomasahora.com.

Turistindustrien har forsøkt å bremse utviklingen, uten å lykkes.

Fastboende har andre behov

Problemet er at behovene til folk som bor fast er veldig forskjellige fra turistenes interesser.

Fastboende trenger en annen infrastruktur med blant annet barnehager, skoler, helseinstitusjoner, parker og andre ting som ikke er relatert til turisme.

De fastboende kan også påvirke utviklingen av områdene bort fra turisme gjennom sin stemmerett. Jo flere de er, dess større påvirkningskraft har de.

De fleste bor i Playa del Inglés

20 000 av 60 000 innbyggere som er registrert i San Bartolome de Tirajana kommune på Gran Canaria bor i turistområdene ute ved kysten, ifølge data fra kommunen.

8198 mennesker bor fast i Playa del Inglés, 3704 bor i Sonneland, 2600 i San Agustin, 2397 i Campo Internacional og 1464 i El Salobre.

I tillegg er det over 1300 fastboende i Playa del Aguila, Bahia Feli og Pasito Blanco til sammen. Alle disse områdene er utviklet og regulert for å være rene turistområder, og er ikke ment  å være for fastboende.

Alle disse stedene ligger i området som heter Maspalomas. Maspalomasområdet har også tre steder hvor det er tenkt at folk kan bo fast, og som dermed har en infrastruktur som passer for dette. Disse er San Fernado, Bellavista og El Tablero.

Folk kan bo der de ønsker

Det spanske lovverket gjør det imidlertid umulig for kommunene å nekte folk å bo i turiststrøkene. Det vil være diskriminerende.

Folk har rett til å bosette seg der de ønsker.

Puerto Rico har også for mange fastboende

Lignende problemer fins også i Puerto Rico, fortalte den tidligere turistministeren på Gran Canaria, Roberto Moreno Diaz, til Canariajournalen i et tidligere intervju.

Puerto Rico er også utviklet og regulert til å være en ren turistmaskin, men har etter hvert fått mange fastboende.

Infrastruktur mangler i Puerto Rico for å møte disse menneskenes behov.

ANNONSE
ANNONSER