ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. OKTOBER 2012
Mange anlegg og områder i Mogan har behov for en fornyelse. Denne store bygningen midt i Puerto de Mogan skulle opprinnelig bli et slags marinesenter, men ble aldri åpnet og har stått tom og forlatt i årevis. Foto: Hugo Ryvik.

Oppussingen av Mogán kan starte til våren

Mogán kommune sør på Gran Canaria er ferdig med sine planer for å modernisere turistanlegg og turistområder. Arbeidene kan komme i gang til våren.

Visse nedslitte områder og anlegg i Puerto Rico, og strandpromenaden som går fra Arguineguín sentrum til turistanlegget Anfi del Mar, står høyt oppe på agendaen i fornyelsesplanene, ifølge ordføreren i Mogán, Francisco González.

Under et møte på hotell Gloria Palace i går kveld ble 200 representanter for turistnæringen og utbyggere informert om status for planene, som er ment å revitalisere og moderinsere turismen langs kysten i Mogán for å gjøre den mer konkurransedyktig, skriver Canarias7.es.

Planene omfatter Playa de Mogán, Playa del Cura, Amadores, Puerto Rico, Anfi del Mar, Patalavaca og Arguineguín.

Stort behov for fornyelse

Mogán kommune har identifisert et stort antall turistanlegg som har et sterkt behov for å fornyes.

Det offentlige selskapet Gesplan har utarbeidet moderniseringsplanene, og nå blir turistnæringen oppfordret til å realisere moderniseringsprosjekter.

Prosjekter der norske interessenter er involvert, og som har blitt låst av myndighetene, ble spesielt nevnt under møtet.

Et spesifikt prosjekt som ligger inne i planen for å modernisere Playa de Mogán, og som ble introdusert i januar, er ventet å bli godkjent og offentliggjort innen utgangen av året.

Undertegnet avtale

Under møtet ble det signert en avtale som er knyttet til generalplanen for forvaltning av området mellom kommunestyret i Mogán og det kanariske departementet for offentlige arbeider.

Avtalen har en varighet på tre år, og sikrer at mellom 300 000 og 500 000 euro fra hver av partene skytes inn i moderniseringsarbeider.

Det private næringslivet må også sterkt på banen for å få fart på fornyelsesarbeidet.

ANNONSE
ANNONSER