Vitnemål fra norske bedriftsledere blir brukt til å lokke nye investorer til Gran Canaria

Øyrådet på Gran Canaria har laget videointervjuer med nordmennene Nils Reidar Olsvik Valle, direktør for industriselskapet Rolls-Royces på øya, og Geir Olsen, direktør for CCB Zamakona.

Geir Olsen er direktør for CCB Zamakona i Las Palmas. Foto: Skjermdump fra videoen på Best in Gran Canaria

I videoene forteller de to nordmennene, og direktøren for Anima Kitchent, Victor López, i en tredje video, om fordelene med å etablere selskap på Gran Canaria.

Videoene blir presentert på øyrådets nylanserte Best på Gran Canaria-portal (Best in Gran Canaria), som skal tiltrekke seg nye investorer utenfra.

På nettsidene fins også informasjon som er nødvendig for å etablere seg på Gran Canaria, alt fra flyforbindelser til industriparker, skoler og helsesesenter.

Portalen ble presentert på mandag av Raúl García Brink, som er ansvarlig for økonomisk markedsføring av Gran Canaria. Han påpeker at øyrådet har fordoblet innsatsen for å markedsføre internasjonaliseringen av Gran Canaria og rekruttering av talenter og investorer fra den audiovisuele sektoren, IT-bransjen, fornybar energi og den blå sektoren (marin sektor).

Gran Canaria har tidligere tiltrukket seg selskaper som spanske Emergia, Orca Producciones, Grupo Zamora e  Hispasat, de amerikanske selskapene Bimbo og Opcsa, irske Mincon, franske Vidrieras Canarias, sveitiske Oryx og Mediterranean Shipping, tyske Wurth, EData Consulting og Papelera Canarias, kenyanske Ken Tech og kinesiske National Fisheries Corporation.

For ikke å snakke om norske Otech, Saga Subsea, Intra House og Radøygruppen.