Verdens raskeste bil er laget på Kanariøyene

500 kilometer i timen i toppfart er hva som utloves for Corbellati Missile, en bil som går med rakettfart, er laget på Kanariøyene, og blir presentert på motormessen i Geneve.

Monster med myke linjer. Hvis du ser en slik på veien på Kanariøyene, er det ingen grunn til å prøve krefter. Foto: Corbellati

Det er ikke bare toppfarten som er ekstremt høy: Prisen er to millioner euro, skriver avisen ABC.

Alt av bilens design og produksjonen, det vil si sammensettingen av bilens deler til et ferdig produkt, er angivelig gjort på Kanariøyene.

Bilen har en niliters motor på 1800 hestekrefter og veier 1500 kilo. Utseendemessig har den hint av retrobil som peker mot sekstitallet.

Den er 4,67 meter lang og 2,04 meter bred, og har ramme og karosseri av karbonfiber. En sekstrinns girkasse kommer fra Graziano Trasmissioni. 

Ti biler per år

Planen er å produsere ti biler i året. Tidlig i 2019 skal det gjøres et forsøk på å sette hastighetsrekord i Bonneville i Utah, USA. 

Achille Corbellati, en av eierne, sier til ABC at det har vært spennende og utfordrende å gjøre dette fordi mange deler, slik som motoren, kommer fra USA, og det skal ha vært mange logistikkproblemer som måtte løses.

Holder til i Adeje

Det er et selskap som er basert på Tenerife og har kapital fra Italia som eier bilen og konseptet.  E Corbellati-familie har angivelig et idelaboratorium i en villa i turistkommunen Adeje.

Corbellati Missile er i samme klasse som superbiler fra Bugatti, Pagani og Koenigsegg, men Corbellati snakker om å ta det til neste nivå, nemlig hyperbiler.

Michelangelo Corbellati var en maler, skulptør og eier av et smykkeverksted i Italia. Det var han som startet  Corbellati-gruppen. Han døde 2011. Hans to nevøer, den ene utdannet ingeniør og den andre under utdanning for å bli ingeniør, har skapt den nye hyperbilen.

Tags