ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 25. JUNI 2017 - SIST ENDRET 23. JANUAR 2018
Barranco de Veneguera, Gran Canaria. Foto: Frifot forlag
Fruktdyrking i Barranco de Veneguera, Gran Canaria. Foto: Frifot forlag

Veneguera-prosjekt tildelt pris for beskyttelse og forbedring av landskapet

Hotellgruppen Lopesans pågående prosjekt i Veneguera sørvest på Gran Canaria er tildelt en pris for sitt arbeid for å beskytte og forbedre landskapet i denne sonen, som ligger i Mogán kommune.

ANNONSE

Prisen ble tildelt i forbindelse med en landbrukskonferanse på Gran Canaria.

I Venegueras 2.800 hektar store område er det over 100 års historie med landbruk. Mikroklimaet i området skal være ideelt for å dyrke subtropiske vekster. I første del av 1920-årene skal det ha jobbet rundt 3.000 mennesker i landbruket.

Hotellplaner på 90-tallet

Det ble imidlertid på 1990-tallet lagt store planer om en gedigen turistutbygging med 110.000 hotellsengeplasser. Etter mange protester og runder i rettssystemet ble planene skrinlagt for godt etter en Høyesterettsdom i 2011, og området fikk beskyttelse som en del av naturparken Parque Roque Nublo.

På den tiden var det Santander-banken som satt med aksjene i selskapet som eide  utbyggingsprosjektet, Costa Canaria de Veneguera. Den kanariske Lopesan-gruppen kjøpte i 2014 majoriteten av aksjene fra Santander-banken, og eier nå Veneguera sammen med 120 små aksjeeiere, alle fra Kanariøyene.

Lopesan annonserte i forbindelse med aksjekjøpet at de skulle regenerere landbruket, som hadde blitt sterkt nedbygd de siste årene, og jobbe for å bevare landskapet.

Selskapet har holdt ord

I de drøyt tre årene som har gått etter oppkjøpet har de jobbet med å ruste opp, forbedre og utvide landbruksproduksjonen i området.

57 hektar mark er nå dedikert til landbruk. 9,4 hektar med produksjon av blant annet mango, avocado, sitrusfrukter, bananer og andre frukter er lagt til det som fantes fra før, skriver Lopesan i en pressemelding.

Nye frukter som lime, granatepler, ananas og andre eksotiske frukter blir prøveprodusert. En vingård med dyrking av malvasia-druer er også på gang i et pilotprosjekt der det er håp om en gradvis oppgradering til egen vinproduksjon.

Nye turisttilbud i fremtiden

Lopesan har også planer om skape et eget kvalitetsmerke for landbruksprodukter som lages i området, og å legge til rette for fremtidige turistbesøk i området basert på den botaniske rikdommen og områdets historie, slik om økoturisme og agroturisme.

Det er også inngått en avtale med matbanken i Las Palmas, som får en lastebillast med forskjellige frukter hver uke.

I fjor ble det inngått en avtale med øyrådet på Gran Canaria om å plante 200.000 trær på et 800 hektar stort område i Veneguera, inkludert Tabaibales, et platå som ligger mellom Veneguera og turistbyen Puerto de Mogan.

Her kan du se en kortfilm om visjonene for Veneguera-området.

Det går en asfaltert, privat bilvei over Tabaibales-tablået til Veneguera, med flere populære turstier som leder ut fra bilveien.

Adkomsten til platået er stengt for fotgjengere med port, mur og gjerder mens arbeidet pågår.

Les også

Samlar in namnunderskrifter för att öppna leden mellan Puerto de Mogan och Veneguera

Atlantis återskapas på havsbottnen utanför Puerto de Mogan

Världens bästa klimat finns på Gran Canaria

Kanarieöarna erbjuder det perfekta klimatet för en underbar semester

Puerto de Mogán, en idyllisk turistfavorit

Gran Canaria er det tredje største solreisemålet for nordmenn og dansker i sommer

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE