ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. DESEMBER 2017
Resirkuleringsbeholdere i Puerto de Mogan. Foto: Berit Skartland
Resirkuleringsbeholdere i Puerto de Mogan. Foto: Berit Skartland

Vedtok stor økning av renovasjonsavgiften i Mogán

Kommunestyret i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria vedtok på torsdag en økning av renovasjonsavgiften fra 60 til 82,47 årlig for boliger opptil 90 kvadratmeter.

ANNONSE

For større boliger blir avgiften på 108,30 euro. Restauranter, butikker, hoteller, sportsanlegg osv. får angivelig også en avgiftsøkning.

De nye avgiftene og det nye renovasjonssystemet medfører en harmonisering slik at det er lik pris og like tjenester i alle områder av kommunen, skriver Mogán kommune i en pressemelding.

I dag er det områder i Arguineguin, Patalavaca og Anfi hvor det betales forskjellige avgifter fra resten av kommunen.

Avgiftene skal trer i kraft så snart et ny tjeneste for innhenting og transport av avfall er på plass, ifølge kommunen. Dette er nå i en anbudsfase.

Renovasjonskostnadene i kommunene er i år cirka 2 250 000 euro. Avgiftene som betales inn utgjør cirka 1 500 000 euro. Det betyr at kommunen må dekke cirka 750 000 euro med midler fra kommunekassen.

De siste fire årene har avfallshåndteringen hatt en kostnadsøkning på over 400 prosent som ikke har blitt belastet innbyggerne, skriver kommunen i pressemeldingen.

Den nye modellen betyr at renovasjonskostnadene øker til 4,3 millioner euro årlig på grunn av at det er flere brukere og bedre tjenester. Avgiftsøkningen vil ikke dekke alle utgiftene, slik at kommunen fortsatt må punge ut md 650 000 euro fra kommunekassa.

ANNONSE

Sankthans-fering på Gran Canaria

23.06.2019 19:00 - 24.06.2019 06:00

FOLKEFEST: Noche de San Juan
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE