Varsler om trafikkfare ved nypopulær severdighet på Gran Canaria

Etter at bilder som en fotograf delte for et par år siden fra Barranco del Barafonso gikk viralt i sosiale medier, har tilstrømningen av nysgjerrige blitt så stor at det nå er stor trafikkfare på stedet.

Severdigheten ligger mellom Agüimes og Temisas. Foto: Canariajournalen

Agüimes kommune sørøst på Gran Canaria har nå varslet Guardia Civil og øyrådet om den høye risikoen for trafikkulykker.

Ravinen krysser under vei GC-550, som går mot Temisas og Santa Lucia.

Det som gjør stedet til en severdighet er at rennende vann gjennom tusenvis av år har gravd ut en dyp og svært smal ravine med bueformede vegger, og vakre farger og formasjoner i en strekning på cirka 50 meter.

Lokalbefolkningen har kjent til stedet i en lange tider, men nå er det blitt et svært populært utfluktssted, selv om.det ikke er omtalt i noen offisiell turistinformasjon.

Problemet med den økte tilstrømnigen er at det er dårlig med parkeringsmuligheter i nærheten.

Folk må gå et stykke fra en liten parkeringsplass langs en smal, svingete og uoversiktelig vei uten veiskuldre som går i en bratt fjellside for å komme til ravinen.

Mange parkerer også i dreneringsrennen langs veien slik at det blir eìnda trangere for annen trafikk som passerer.

Hittil har det ikke skjedd alvorlige ulykker, men det har vært nære på flere ganger.

Det fins en godt merket tursti fra Agüimes som krysser ravinen like ved den populære severdigheten, men de fleste vil heller gjøre et kjapt besøk med bil enn å gå 30-40 minutter frem og tilbake i terrenget.

Kommunens representanter uttrykker også bekymring for økt belastning og hærverk på den sårbare naturen. Den siste tiden er det oppdaget innrisninger og grafitti i ravinen.

Tags