ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 19. MARS 2012
Vannparken havner sannsynligvis i El Veril-området sør på Gran Canaria. Foto: Google Earth.

Vannparken på Gran Canaria kan få 500 000 besøkende

En planlagt gigantisk vannpark på Gran Canaria kan få 500 000 besøk allerede første året den er i drift.

ANNONSE

En 200 000 kvadratmeter stor vannpark til 60 millioner euro (cirka 450 millioner norske kroner) er planlagt bygd i Playa del Ingles-området på Gran Canaria av Kiessling-familien, som fra før driver Loro Parque og Siam Park på Tenerife.

Parken blir Europas største. Styreleder Wolfgang Kiessling anslår at 400 000-500 000 mennesker vil besøke parken fra første driftsår.

Tredje forsøk

Dette er tredje gangen Kiessling-familien prøver å realisere prosjektet. Selv om de to første forsøkene strandet, er Wolfgang Kiessling mer positiv nå.

Årsaken er at prosjektet denne gangen har tung politisk støtte både fra kommunen den skal plasseres i, San Bartolome de Tirajana, og øyrådet på Gran Canaria.

Tre tomtealternativer

Ordføreren i kommunen, Marco Aurelio Perez, er så ivrig etter å få vannparken på plass at han nå har lagt frem to alternative tomteforslag i tillegg til El Veril, hvor utbyggerne helst vil bygge.

De alternative tomteforslagene er et område ved golfbanen i Meloneras, som nå eies av hotellgruppen Lopesan, og et område i El Palmeral.

Dette gjør han for å sikre prosjektet i tilfelle forhandlingene med noen av de private deleierne av den prioriterte tomten går i vasken. Vannverket på Gran Canaria eier størstedelen av tomten, men det er også syv private eiere og arvinger som det må føres direkte og indirekte forhandlinger med.

Optimistisk

Gran Canarias president, José Miguel Bravo de Laguna, hevder overfor Laprovincia.es at forhandlingene med de private eierne er på glid, og har tro på at det skal lykkes.

Han sier også at det skal være problemfritt å få på plass en langsiktig leieavtale for den delen av tomten som vannverket eier.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER