ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 05. JULI 2017 - SIST ENDRET 06. JULI 2017
Utleie av ferieboliger må registreres hos myndighetene og det er en hel del krav som må innfris. Dew som ergodkjent og kan leie uut på lovlig vis, kan sette dette skiltet med VV for Vivienda Vacacional (feriebolig) på bygningen. Foto: Hugo Ryvik
Utleie av ferieboliger må registreres hos myndighetene og det er en hel del krav som må innfris. De som er godkjent og kan leie ut på lovlig vis, kan sette dette skiltet med Vv for Vivienda vacacional (feriebolig) på bygningen. Foto: Hugo Ryvik

Utleie av ferieboliger har økt på Kanariøyene

På Kanariøyene var det 29.931 ferieboliger til leie i 2016, 6,1 prosent flere enn i 2015, og turistovernattingene økte med 25 prosent, viser en ny studie som ble presentert på tirsdag av turistrådet på Kanariøyene.

ANNONSE

Det vil si at antallet ferieboliger økte med 1.743 og totalt utgjorde åtte prosent av overnattingstilbudet.

Bare en av ti var registrert for utleie som Vivienda vacacional (feriebolig), hvilket må gjøres for å drive utleien på lovlig vis.

Utleie av private boliger til turister er en viktig inntektskilde for mange beboere på Kanariøyene, og en hel del utlendinger baserer seg også på slik utleie for å finansiere boligkjøp.

Nesten 1,3 millioner turister

Ferieboligene hadde ved utgangen av året til sammen 129.685 sengeplasser, 7.838 flere enn i 2015. Det vil si 23 prosent av det totale overnattingstilbudet på 553.416 sengeplasser på Kanariøyene.

1.290.605 turister leide seg inn i ferieboliger i fjor, hvilket utgjorde 8,6 prosent av de 14.981.113 turistene som kom til Kanariøyene, ifølge studien, som heter "Ferieboliger på Kanariøyene 2016" ("Vivienda vacacional en Canarias 2016").

Studien tar for seg tilbud, etterspørsel og markedsføringskanaler.

Utleien av ferieboliger skal ikke ha endret seg vesentlig i løpet av fjoråret ifølge turistrådet på Kanariøyene, og har økt mindre enn økningen i antallet turister, som var på tolv prosent i 2016.

Slik virksomhet har dermed ikke ført til en forskyvning i overnattingsmarkedet, ifølge analytikeren Luis Falcón, som medvirket i presentasjonen av studien på tirsdag. 57 prosent av utleien på Kanariøyene blir gjort gjennom utleieportalene Airbmb og Homeaway.

I Spania har andelen turister som overnatter i ferieboliger angivelig vært uforandret siden 2011, og skal ha økt i takt med den generelle økningen for alle typer overnattingssteder.

Lovendring på gang

Det har vært mye uenighet om en lov som kom i 2015 som regulerer utleie av ferieboliger på Kanariøyene.

På onsdag godtok spansk Høyesterett en anke fra Kanariøyenes regionale regjering på en dom der deler av loven ble kjent ugyldig: Forbudet mot å leie ut til turister i bygninger og soner som er regulert til turisme, eller en blanding av turisme og boligområde, og forbudet mot å leie ut enkeltrom.

Turisme-, kultur- og sportsdepartmentet jobber for tiden med et utkast til en endring av loven, og det har kommet signaler om at det kan bli strenge kvalitetskrav for slik utleie. Det har også kommet signaler om at det vil bli tillatt å leie ut også i turistsoner og blandede soner. 

Les også

Ny svindel med utleie av ferieboliger avslørt på Lanzarote og Tenerife

Ny dom mot lagen om privat uthyrning på Kanarieöarna

Dom som annullerer deler av loven om utleie av ferieboliger blir anket

Intresseförening vill mobilisera husägare i Puerto Rico mot den nya tomtlagen

Bilder: Soner regulert til turisme sør på Gran Canaria

Semesterbostadsutbudet på Kanarieöarna har ökat med 7,838 sängar på ett år

Privatuthyrning till turister är större än professionell uthyrning i Spanien för första gången

Domstol ogiltigförklarar paragrafer i lagen om uthyrning av semesterbostäder på Kanarieöarna

Ny tomtelov på Kanariøyene vil forby fastboliger på turismetomter

Fortsatt mange problemstillinger for utleie av ferieboliger på Kanariøyene

200 politikere aksjonerer mot ny tomtelov på Kanariøyene

2017 kan bli et skjebneår for turismens fremtid på Gran Canaria

Stor uenighet om ny tomtelov på Kanariøyene

Dette bør du vite før du leier ut bolig på Gran Canaria

ANNONSE

Romantisk aften i Tejeda

23.06.2018 14:00

Noche Romántica, en romantisk aften under stjernene arrangeres i Tejeda, som er klassifisert som en av Spanias vakreste landsbyer
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE