ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. FEBRUAR 2019
En gruppe fotturister på vandring i Guauyadeque. Personene på bildet er ikke blant de som ble reddet. Foto: Canariajournalen

Utenlandske turgåere reddet med helikopter i Guayadeque

Tre utlendinger som fikk problemer under en fottur til fjells i Guayadeque sørøst på Gran Canaria lørdag kveld, ble i dag, søndag, reddet med helikopter og fraktet til sykehus i Las Palmas.

Utländska vandrare räddade med helikopter i Guayadeque

Turgåerne led av moderat hypotermi (nedkjøling) etter å ha gått seg vil på lørdag og tilbrakt natten på fjellet, skriver nødsentralen på Kanariøyene i en pressemelding.

Nødsentralen ble varslet lørdag kveld, og brannmannskap og folk fra sivilforsvaret rykket ut og lokaliserte turgåerne samme kveld.

De befant seg i Caldera de Los Marteles i Guayadeque, som ligger mellom Agüimes og Ingenio på Gran Canaria. Dette er et populært fotturområde.

Det var imidlertid ikke mulig å nå helt frem til turgåerne i mørket. Turgåerne fikk veiledning fra nødsentralen slik at de kunne bli der over natten.

Utlendingene ble hentet med helikopter ved 8.40-tiden søndag morgen og fraktet til Dr. Negrín-sykehuset, hvor de ligger til observasjon.

Les også

Guayadeque: Grønn og frodig huledal

ANNONSE

Hol deg oppdatert!

Følg Canariajournalen på Facebook.

Der kan du i tillegg til nyhetsflyten følge diskusjonene og bidra selv i kommentarfeltene, og få en hel del ekstra informasjon, blant annet i form av:

  • Bilder
  • Filmklipp
  • Tips og råd
  • Ting som skjer
  • Informasjon som kan være nyttig
  • Nyheter om Kanariøyene fra andre medier
ANNONSE
ANNONSER