ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 19. MARS 2015
Det kan være i ferd med å bli liv i vulkanen Enmedio, som ligger på 3000 meters dyp mellom Tenerife og Gran Canaria. Ill: Google Earth / Canariajournalen.no
Det kan være i ferd med å bli liv i vulkanen Enmedio, som ligger på 3000 meters dyp mellom Tenerife og Gran Canaria. Ill: Google Earth / Canariajournalen.no

Undersøker mulig aktivitet i vulkan mellom Gran Canaria og Tenerife

Seismiske målinger tyder på at en undersjøisk vulkan som ligger mellom Gran Canaria og Tenerife kan være i ferd med å bygge opp aktivitet.

Vulkanen er 400 meter høy, og ligger på nesten 3000 meters dyp drøyt 30 kilometer vest for La Aldea de San Nicolas på Gran Canaria.

Den ble oppdaget på 1990-tallet og har fått navnet "Enmedio".

De neste tre årene skal det oseanske instituttet i Spania, IEO, følge nøye med på vulkanen, på samme måte som de har fulgt med en vulkan i havet ved El Hierro, som vokste opp fra havbunnen i 2011-2012.

I mai skal forskningsskipet Angels Alvariño plasseres over Enmedio-vulkanen for å måle utslipp av gasser og varme som kan stamme fra vulkansk aktivitet som er under oppbygging, noe jordskjelvmålinger i området den siste tiden kan tyde på at det er.

De siste tre og et halvt årene er det gjort 18 slike måleekspedisjoner til vulkanen ved El Hierro, skriver nyhetsbyrået Efe.

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE