Uber vurderer å etablere seg på Kanariøyene

Transportnettverkselskapet Ubers sjef i Spania, Juan Galiardo, vil svært gjerne etablere selskapet på Kanariøyene, uttaler han til Cadena SER.

Drosjenæringen på Kanariøyene kan møte konkurranse fra Uber om ikke lenge. Spørsmålet er om de vil være i stand til å transportere folk noe særlig billigere med privatbiler enn det drosjene gjør i dag. Foto: Gobierno de Canarias

Galiardo, som er fra Santa Cruz de Tenerife, anser Kanariøyene som svært interessant for selskapets utvikling, og ønsker å etablere seg på øygruppen så snart som mulig, sier han.

For øyeblikket avventer selskapet angivelig at lovverket for og debatten om persontransport med sjåfør, såkalt "VTC", skal føre til at VTC blir mer aktuelt på Kanariøyene.

Uber deltok 8. november denne uken på "Geisér 2018", en innovasjonskonferanse på Adán Martín Auditoriet på Tenerife, som eksperter sammen med representanter fra Fnac og IBM.

Selskapet hadde startproblemer Madrid, men situasjonen skal ha forbedret seg der og er nå etablert i flere spanske byer. Planen er å fortsette å etablere seg flere steder i landet i år og i 2019, ifølge Galiardo.

Tags