ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 24. FEBRUAR 2018
Uværet nærmer seg Kanariøyene i dag. Ill: Aemet / Canariajournalen

Tusentalls hjelpemannskap i beredskap for uværet på Gran Canaria

Øyrådet på Gran Canaria mobiliserer over 1000 mennesker som skal stå beredt til innsats når det varslede uværet treffer Kanariøyene i morgen. Det er etablert maksimal alarmberedskap.

Tusentals med hjälppersonal i beredskap för ovädret på Gran Canaria

ANNONSE

Øyrådet har også kansellert alle utendørsaktiviteter på Gran Canaria på søndag, og Mogan kommune har avlyst karnevalsaktivitetene i Arguineguin i morgen. Karnevalsparaden i kveld arrangeres som planlagt. 

I en pressemelding i dag ber øyrådet befolkningen om å følge deres råd og anbefalinger for at ikke de ikke skal utsette seg for økt risiko og slik at redningsmannskap kan ta seg av de uunngåelige hendelser som vil inntreffe.

Anbefalingene er å på forhånd sjekke at tak og dreneringer er i orden og at objekter ikke kan bli tatt av vinden.

Under stormen skal du la være å gå ut hvis du ikke må, og se opp for gjenstander som kan falle ned eller blåse mot deg i vinden hvis du går ut.

Trær, kraner, stolper, gjerder og løse vegger er objekter som kan blåse ned, vær oppmerksom på denne faren.

Hvis bilen blir stående i flomvann, forlat den hvis du kan slik at du ikke følger med i tilfelle flomvannet drar med seg bilen.

Øyrådets president, Antonio Morales, tok i dag kontakt med ordførerne på Gran Canaria for å informere om faresituasjonen siden den krever maksimal oppmerksomhet fra myndighetene.

Alle sikkerhetsstyrker fra forskjellige institusjoner er forberedt på innsats.

Gran Canaria er svært sårbart territorie når det kommer store nedbørsmengder på grunn av store høydeforskjeller og mange raviner, samt det faktum at bakken er svært tørr etter mye tørke, og det er lite vegetasjon, særlig i sør, slik at vannet kan få stor fart i sin ferd mot havet, påpeker øyrådet.

Ikke parker i kanaler og på bunnen av raviner, understreker øyrådet.

Kommer det mye flomvann, kan bygninger, veier og uteområder får store skader, særlig ved kysten, slik det har skjedd før.

Stormer som kommer fra sørvest, som nå pleier å være svært intense med mye nedbør på kort tid, hvilket kan føre til nødsituasjoner i visse områder på Gran Canaria særlig.

Folk blir bedt om å følge med og holde seg oppdatert fra offisielle kanaler, slik som på Twitter og Facebook, hvor situasjonen vil bli rapportert.

Folk blir bedt om å fjerne skrot, søppel og gjenstander fra bunnen av raviner da disse utgjør en ekstra fare når flomvannet kommer og drar det med seg.

Høyeste alarmberedskap er også etablert på Tenerife, a Gomera, La Palma og El Hierro.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER