ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 17. NOVEMBER 2012
Taurito får en sterkt ønsket forbindelse med den nye motorveien mellom Puerto Rico og Puerto de Mogan
Taurito får en sterkt ønsket forbindelse med den nye motorveien mellom Puerto Rico og Puerto de Mogan. Veien på bildet er GC-500, hvor all trafikk går i dag. Foto: Hugo Ryvik.

Turiststed på Gran Canaria får motorveitilknytning

Turiststedet Taurito som ligger sørvest på Gran Canaria får tilknytning til den nye motorveien som bygges mellom Puerto Rico og Puerto de Mogán.

Tidligere har kanariske myndigheter nektet å bygge en forbindelse til motorvei GC-1 fordi det ville bli for dyrt. Kostbare oppkjøp av mark bidro særlig til at prisen ble for høy.

Nå er et nytt forslag lagt på bordet av markeierne som innebærer at oppkjøp av mark ikke vil koste mer enn en million euro. Dermed får Taurito likevel den viktige forbindelsen med motorveien.

Store planer for turistutbygging

Planer fins for å bygge åtte hoteller og golfbaner i den trange Tauritoravinen, hvor det allerede fins en del hoteller. En direkte forbindelse med motorveien har derfor stor betydning for Taurito.

Fortsatt er det noen detaljer som må avklares for motorveitilknytningen, men hvis alt går i orden kan arbeidene med å bygge den begynne i desember.

Motorveien blir ferdig i mars

Motorveien mellom Puerto Rico og Puerto de Mogán skal åpne i mars neste år.

Da vil hoveddelen av trafikken styres bort fra den farlige kystveien GC-500, som er svært ulykkesbelastet og utsatt for ras.

Veibyggingen startet i 2008

Motorvei GC-1 strekker seg i dag fra Las Palmas i nordøst til Puerto Rico og Tauro i sørvest. I oktober 2008 startet arbeidet med å strekke den videre vestover til Puerto de Mogán.

Den nye veien vil redusere kjøretiden fra Tauro til Puerto de Mogán fra cirka 15 minutter langs en 12 kilometer lang, slingrete strekning til under 10 minutter langs en 6,3 kilometer lang strekning.

Dagens hovedvei GC-500 går tvers gjennom turistområder som Tauro, Cura, og Taurito. Disse stedene er det nedsatt fartsgrense, rundkjøringer og en hel del fotgjengere som krysser veien.

Mye går i tunnel

Over 60 prosent av den nye veien går i tunnel. Budsjettet er på 111,7 millioner euro.

I Candelaria er tunnelene 550 meter lange, i Tauro 1050 meter, i Mogán 650 meter, og i Taurito fins Gran Canarias to lengste tunneler. De er 2400 meter lange.

Utbyggerne av veien er FCC, Corsan-Corviam og Petrecan.

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

26.07.2019 18:00 - 28.07.2019 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa Canaria Soul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE