ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. AUGUST 2017
Støy fra festende turister kan hisse opp lokalbefolkningen. Foto: Pixabay
Støy fra nattefestende turister kan hisse opp lokalbefolkningen. Foto: Pixabay

Turisthatet kan ramme Kanariøyene også

Hittil har Kanariøyene vært forskånet fra turisthatet som har blusset opp på Balearene og i Barcelona og Catalonia, men det er tendenser til misnøye i Las Palmas og på Lanzarote.

Turisthatet kan slå till även på Kanarieöarna

ANNONSE

Fra Barcelona er det rapportert i pressen om oppskårne sykkeldekk og angrep på en turistbuss.

Avisen El Mundo skrev for tre dager siden om turismefobi på øygruppen Balearene, hvor Mallorca, Menorca og Ibiza ligger, med rapporter om fysiske angrep og demonstrasjoner mot turister.

La Vanguarduia skriver om misnøye med fulle turister som angivelig onanerer i offentlighet og dusjer nakne på balkongene på Mallorca.

Slike tendenser er det foreløpig ikke på Kanariøyene, men på Lanzarote og i bydelene Canteras og Guanarteme i Las Palmas har de fastboende begynt å murre.

Festing irriterer

Irritasjonen kommer først og fremst av at livskvaliteten til de fastboende blir forstyrret av nattefestende turister.

Noen steder også av at fastboende blir presset ut av boligmarkedet på grunn av stigende priser og mangel på faste boliger fordi det er betydelig mer lønnsomt å leie ut til turister.

Advarer

På Kanariøyene er det ikke like stort festmiljø for turister som for eksempel på Balearene, påpeker Santiago de Armas, president for handelskammeret på Gran Canarias turistdivisjon i en artikkel i avisen La Provincia.

Han advarer likevel om at dette ikke er betyr at fiendtlighet mot turister ikke kan oppstå på Kanariøyene, og anbefaler at det blir kontrollert.

Sosiologen Juan del Rio mener det er nødvendig å analysere situasjonen før vandalisme bryter ut. Det samme kan skje på Kanariøyene som på Balearene, understreker han i artikkelen.

Han hevder at det er tegn på misnøye i befolkningen som tvinger frem en endring i forretningsmodellen, og viser til de mange midlertidige ansettelsene og dårlige arbeidsvilkår for hotellansatte.

Modellen må lages slik at den lokale befolkningen får mer igjen når turistindustrien gjør det så bra som nå, syns del Rio.

Blanding øker faren

Faren for at turisthatet kan blusse opp på Kanariøyene ligger til dels i at det en del steder er en blanding av faste boliger og turistboliger, og at faste boliger i vanlige boligblokker blir leid ut til støyete turister.

En avregulering av grensene mellom faste boliger og turistboliger kan gi grunnlag for konflikt.

Tom Smulders, visepresident i hotellforeningen FEHT på Kanariøyene, viser til at de turismen må modelleres slik at definerte turistområder ligger  på steder der turistene ikke bor blant fastboende. Dermed er det mindre fare for konflikter.

Smulders og del Armas er enige om at privatutleie av ferieboliger kan gi bensin på bålet, og at slik virksomhet må reguleres så snart som mulig.

ANNONSE

Brothers in Band spiller Dire Straits-musikk i Las Palmas

04.04.2019 21:00

Tributtbandet Brothers in Band spiller Dire Straits-musikk på konserthuset Alfredo Kraus i Las Palmas
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE