ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 18. SEPTEMBER 2013
Playa del Ingles er et av områdene hvor det er stort behov for modernisering av gamle overnattingsteder, kjøpesenter og andre turistanlegg. Foto: Hugo Ryvik

Trenger 1400 millioner euro for å pusse opp hoteller og turistanlegg

1400 millioner euro må på plass for å finansiere oppussingen av nedslitte hoteller og andre turistanlegg på Kanariøyene mellom 2014 og 2020.

For øyeblikket mangler det finansiering for hoteller med til sammen 17 300 sengeplasser, skriver Laopinion.es.

Avtaler skal være inngått for modernisering av 49 overnattingssteder og andre turistanlegg. Utbyggere skal ha beregnet at det er behov for 400 millioner euro de første årene.

Kanariøyenes regjering har satt i gang en storstilt moderniseringsplan for de kommende årene. Totalt er det cirka 100 hoteller med drøyt 30 000 sengeplasser som skal moderniseres.

Pengemøte i Madrid

Representanter for regionsregjeringen på Kanariøyene, hotelleiere og banker er angivelig i møte i Madrid dag for diskutere hvordan finansieringen kan komme på plass.

Regjeringen prøver også å skaffe 100 millioner euro fra den europeiske investeringsbanken, og skal legge til 100 millioner euro selv, for å dytte i gang de første moderniseringsprosjektene.

Turistområder som skal bli modernisert

  • Maspalomas og Mogán på Gran Canaria.
  • Puerto de la Cruz, Puerto Santiago og kysten av Arona og Adeje på Tenerife.
  • Corralejo, Morro Jable, Costa Calma og El Castillo på Fuerteventura.
  • Puerto Naos på La Palma.
ANNONSE
ANNONSER