ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 31. JANUAR 2012
Trekker tilbake røykeforbud på strendene
Røykeforbudet skulle blant annet gjelde den populære Amadores-stranda på Gran Canaria. Nå blir det trolig røykesoner i stedet. Foto: Hugo Ryvik.

Trekker tilbake røykeforbud på strendene

Kommunestyret i Mogan bøyer seg for massiv kritikk fra befolkning og turister, og vil likevel ikke innføre røykeforbud på strendene sørvest på Gran Canaria.

Facebookaksjoner og en storm av kritikk fra flere hold, blant annet fra Canariajournalens lesere, får kommunestyret i Mogan til å gjøre en kuvending i røykesaken. Et forslag om badeforbud på nettene blir også trukket tilbake, ifølge en pressemelding fra ordføreren i Mogan, Francisco Gonzalez.

Ordføreren går nå i stedet inn for å opprette røykfrie områder på de mest populære strendene, og øke kampen mot folk som slenger fra seg sigarettsneiper på stranda.

Vil behage alle

Ordføreren sier nå at røykeforbudet “kanskje ikke var godt nok forklart" slik at det skapte en “blandet respons”. Han vil nå forsøke å komme frem til en løsning som tilfredsstiller både de som vil nyte strendene i et røykritt miljø, og de som gjerne vil beholde sin rett til å røyke utendørs.

Forslaget om badeforbud på nettene var begrunnet med sikkerhet for de badende. Det blir trukket helt tilbake, uten forsøk på å finne alternative løsninger.

Skapte debatt

Mange av Canariajournalens lesere reagerte sterkt på forslaget om røykeforbud, og har holdt i gang en debatt på Canariajournalens facebooksider. Forslaget innebar et totalforbud mot røyking og å kaste fra seg sneiper på alle kommunens strender, med bøter på inntil 450 euro.

Flere av strendene er svært populære blant turister, særlig strendene i Amadores, Puerto de Mogan og Puerto Rico.

Røykeforbudet ble godkjent i kommunestyret i Mogan den 26. januar med en stemmes overvekt. Nå skal det utarbeides nye forslag.

ANNONSE

Vandrefestival på Gran Canaria

24.10.2018 09:00 - 28.10.2018 19:00

VANDRING: Gran Canaria Walking Festival
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE