ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 29. OKTOBER 2013
Dette kan snart bli et mer vanlig syn på Gran Canaria. Foto: Nissan

Tre kommuner på Gran Canaria skal delta i elbil-prosjekt

Det interkommunale fellesskapet ”La Mancomunidad Intermunicipal del Sureste de Gran Canaria” er valgt ut til å delta i et europeisk prosjekt som fremmer bruk av elbiler i byer.

ANNONSE

Kommunene som er med i fellesskapet er Agüimes, Ingenio og Santa Lucia, som ligger sørøst på Gran Canaria.

Prosjektet er basert på at mer effektiv transport blir tatt i bruk i små og mellomstore europeiske byer, informerte ordføreren i Ingenio, Juan Jose Gil, om i dag.

En tekniker fra kommunene skal reise til Stuttgart i Tyskland for å få mer informasjon om prosjektet, som skal bli realisert i nær fremtid.

Lader med fornybar energi

Ideen er å bygge et nettverk av ladestasjoner som lader med hjelp av fornybar energi i de tre kommunene. Målet er nullutslipp.

Den første ladestasjonen vil trolig komme på et industriområde i Arinaga, hvor en liten vindturbin kan sørge for kraft til ladingen.

Gulrøtter kommer

Det er også planer om å komme med støtteordninger for å fremme bruk av elbiler etter hvert som prosjektet utvikler seg.

Rekkevidden til nyere elektriske biler, 100-200 kilometer, passer utmerket for Gran Canaria, hvor det er korte avstander.

 Elbiler har dermed potensial til å erstatte bensin og dieselbiler helt og holdent i løpet av noen få år, forutsatt at det blir lagt til rette for det politisk.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER