ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 25. MAI 2012 - SIST ENDRET 26. MAI 2012
Vipera Aspis og to andre arter av giftslanger lever naturlig på det spanske fastlandet, men ingen giftslanger hører hjemme på Kanariøyene. Likevel blir folk der forgiftet av slangebitt hvert år. Foto: Wikimedia Commons.

Tolv slangebitt hvert år på Kanariøyene

Trodde du at du var 100 prosent trygg for giftige slanger på Kanariøyene? Det er du ikke.

Det er en kjent sak at Kanariøyene er et svært trygt sted å oppholde seg på når det gjelder farlige ville dyr, kryp og insekter.

I hvert fall er det ingen slike som hører naturlig til her som kan ta livet av mennesker, og overhodet ingen som helst slanger eller ormer, giftige eller ugiftige.

Bortsett fra noen importerte Californiaslanger, da, heldigvis ikke giftige, som rømte i byen Telde på Gran Canaria i 1998, og som formerer seg videre i Telde, Valsequillo og Galdar uten at myndighetene har klart å bli kvitt dem.

Og bortsett fra andre slanger som blir importert til Kanariøyene, og som fins i dyreparker og i enkelte private hjem.

Bites likevel

Likevel er det ikke absolutt trygt. Tolv personer blir hvert år bitt av giftige slanger på Kanariøyene, ifølge et ekspertpanel for giftige slangebitt i Spania.

Men da er det snakk om giftige slanger som er importert til øyene.

Giftslanger på fastlandet

I motsetning til Kanariøyene, hvor det ikke fins noen, fins det på det spanske fastlandet tre giftige slangearter som hører naturlig til i landet.

I hele Spania er det 130 tilfeller av slangebitt hvert år, skriver Europa Press. Hvert tilfelle koster i gjennomsnitt 2000 euro i medisinsk behandling og sykehusutgifter.

Fra 1997 til 2009 har det vært 1649 tilfeller hvor mennesker er bitt av giftige slanger i Spania, hvorav en prosent har fått dødelig utfall.

Barn og tenåringer blir oftest bitt (31 prosent av tilfellene), folk over 65 år er nummer to på bittlisten (18 prosent).

ANNONSE
ANNONSER