To sjøfly, mannskap fra Gran Canaria og militæret deltar i brannslukkingen på Tenerife

I dag, tirsdag, reiser 11 brannbekjempere fra Gran Canarias skogbrannstyrke Brifor til Tenerife for å hjelpe til med å slukke skogbrannen i Granadilla. To brannslukkingsfly skal også settes inn, og forsvarets UME-styrke ble satt inn på mandag.

Bilde tatt fra en overflyvning av brannområdet tirsdag morgen. Foto: @112Canarias

Sjøflyene hadde tirsdag morgen imidlertid fortsatt ikke lettet fra sin base i Torrejón de Ardoz på fastlandet på grunn av dårlige værforhold, ifølge radiostasjonen Cope Canarias.

 Brannen herjer på rundt 2000 meters høyde i Paisaje Lunar-området sør på Tenerife, og ble varslet av en turgåer klokken 21.50 søndag kveld.

Frem til tirsdag morgen er cirka 260 hektar skog og utmark rammet, ifølge en pressemelding fra Abona de Granadilla kommune.

Se filmsnutt på Twitter fra en overflyving av brannområdet tirsdag morgen.

Se filmsnutt på Twitter av helikopter som driver brannslukking

Mandag blåste det opptil sterk bris i området. I dag har vinden løyet, noe som vil være avgjørende for å bergense  spredningen av brannen. Det var i morgentimene en temperatur på rundt seks grader.

Det nærmeste befolkede område til brannen er Vilaflor, som ligger fem kilometer unna. Brannfronten som ligger nærmest Vilaflor skal nå være stabilisert.

120 personer og fire helikopter deltok i brannslukkingen på mandag.

Tags