ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 12. OKTOBER 2011 - SIST ENDRET 14. OKTOBER 2011
To nye vulkanutbrudd på El Hierro

To nye vulkanutbrudd på El Hierro

Regjeringen på Kanariøyene bekrefter i kveld funn som tyder på to nye vulkanske utbrudd på El Hierro.

To grønne flekker og mengder av død fisk i vannet er oppdaget i havet sørvest for byen La Restinga sør på El Hierro. I tillegg lukter det svovel, skriver Canarias7.es.

Dette er tegn på at det har kommet to nye vulkansk utbrudd på havbunnen, nærmere land denne gangen.

 Den ene grønne flekken er 2,7 kilometer fra land, hvor det er 500 meter dypt. Den andre er 3,7 kilometer ut i havet hvor dybden er 750 meter.

Samtidig er det registrert mindre utslag på seismografene, noe som er i overensstemmesle med de nye utbruddene og tyder på at trykket i magmaen er redusert.

De seismologiske ekspertene har tidligere uttalt at et utbrudd på mindre enn 200 meters dyp kan bli eksplosivt, slik at flytende lava og biter fra havbunnen kan slynges inn på land. Det første utbruddet skjedde på 1000 meters dyp og fem kilometer fra kysten, så det er ingen tvil om at magmaen har beveget seg mot land, slik at situasjonen er mer alvorlig.

Les også:

Magmaen nærmer seg land

ANNONSE

Markedsfest og festival med kanarisk håndverk i Veneguera

20.09.2019 11:30 - 22.09.2019 23:00

FOLKEFEST: Encuentro Veneguera, en fin markeds- og musikkfest med kanarisk håndverk i landbruksbygda Veneguera lengst sørvest i Mogan kommune på Gran Canaria.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE