ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. MARS 2017
Afrikansk løve. Foto: Pixabay
Afrikansk løve. Foto: Pixabay

Temapark på Tenerife får løver og rødpandaer

Tre afrikanske løver, to hunner og en hann, skal plasseres i en 1000 kvadratmeter stor innhengning som etterligner det naturlige habitatet for løver i Afrika i temaparken Loro Parque på Tenerife. 

ANNONSE

Veggene rundt innhengningen er fem meter høye. To av løvene skal sendes til Tenerife fra Frankrike, og en fra Portugal, skriver avisen Diario de Avisos.

Involvert i dyrevern

Loro Parque Foundación har startet et «dyreambassadør» -prosjekt, der det angivelig gjennomføres tiltak som skal bidra til å beskytte arter som står i fare for å utryddes.

En million euro blir angivelig satt av årlig til prosjekter i villmark og til å finne nye hjem til dyrene, slik det er tilfelle med de tre løvene som kommer til Tenerife.

Løver er truet med utryddelse på grunn av menneskelig aktivitet, og er på rødlisten til den internasjonale foreningen for naturkonservering, IUCN. Det blir derfor tatt grep for å sikre at arten overlever.

Ifølge IUCs siste rapport fra 2016 er løvebestanden redusert med 43 prosent på 21 år.

Kattestore pandaer

En annen nyhet er at temaparken skal få rødpandaer, som er et mårlignende rovpattedyr på størrelse med katter, ifølge Store Norske Leksikon. Dessuten en manettank og et område med frittflyvende fugler.

De nye severdighetene skal angivelig være på plass i løpet av mai.

Loro Parque blir for øvrig sterkt kritisert av dyrevernorganisasjoner for å holde spekkhuggere i fangenskap og bruke dem i opptredener.

Les også

Ber Loro Parque om å slutte med spekkhuggershow

ANNONSE

Ekstremløp på 265 kilometer på Gran Canaria

20.02.2019 09:00 - 24.02.2019 12:00

Transgrancanaria HG er et ekstremløp på Gran Canaria der nesten 4000 deltakere fra 68 nasjoner deltar
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE