TUI Tyskland og Ving vil frakte turister til Kanariøyene fra oktober av

Forrige uke kunngjorde pakkereiseselskapet Ving Norge at de ikke utelukker sydenturer fra slutten av oktober. Nå kunngjør TUI-gruppen i Tyskland at de går i gang fra tidlig i oktober til Kanariøyene.

Fly går inn for landing på Gran Canarias lufthavn. Foto: Canariajournalen

Både Ving og TUI ønsker å frakte turister til Kanariøyene i vintersesongen. Ving tar forbehold om pandemiens utvikling, men ser ellers ut til å være klare til å kjøre i gang, og sier til pressen at de håper å sende turister til Kanariøyene i vinter.

Begge land fraråder reiser

Både Norge og Tyskland fraråder for øyeblikket reiser til Spania, inkludert Kanariøyene i sine reiseråd fra myndighetene, fordi det er stor smittespredning.

Tyskland har tidligere definert Kanariøyene som grønn reisesone selv om resten av Spania var rødt, men den siste tiden har Kanariøyene også vært rødt.

- Bør få bestemme selv

Turistene bør få avgjøre selv om de vil reise eller ikke, til tross for smitterisikoen og karantene ved hjemkomst, sier TUI Tysklands direktør, Marek Andryszak til  forskjellige tyske nyhetsmedier. 

Selskapet vil frakte turister til Kanariøyene og enkelte andre reisemål fra 3. oktober til tross for myndighetenes gjeldende reiseråd. 

TUI-direktøren sier at han er overbevist om at mange kunder vil være positive til dette, og vil reise på ferie, til tross for advarslene, fordi de får muligheten til å ta en covid-test.

TUI har redusert flyvninger fra Tyskland til Kanariøyene siden tyske myndigheter klassifiserte hele Spania som risikosone og fraråder reiser dit.

Kanariøyene vil ha flykorridorer

Kanariske myndigheter har startet en dialog med myndigheter og reisearrangører i de største turistmarkedene, Storbritannia, Tyskland og Skandinavia, for å få opprettet smittetrygge flykorridorer. Det har blant annet vært møter med Ving og TUI.

Den kanariske regjeringen legger opp til covid-testing på flyplassene, enten på avgangssted eller ankomststed, eller begge steder.

Dette har de fremmet for den spanske regjering, som har sagt seg enig og tatt det videre til EU for å få en felles testordning i EU-landene.

Kanariøyene gjør også andre grep for å lokke til seg turister under pandemien. Blant annet kjøres en egen markedsføringskampanje der det legges vekt på at Kanariøyene er et trygt reisemål.

Det er også gitt garantier for at turister som oppholder seg maksimalt 30 dager på Kanariøyene, og overnatter på hoteller og andre profesjonelle overnattingssteder, samt ferieboliger som leies ut, ikke behøver å betale noen covid-19-relaterte utgifter hvis de blir smittet under oppholdet.

Turistdepartementet har tegnet en særskilt forsikring mot utgiftene myndighetene kan få med dette.

Turistministrene i EU møtes i dag, mandag, for å diskutere hvilke kriterier som skal legges til grunn for etablering av sikre korridorer. Dette kan bli svært avgjørende for turismen i vinter.