ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 25. SEPTEMBER 2015 - SIST ENDRET 26. SEPTEMBER 2015
Eugen Kaiser, toppsjefen i klubben, som holder til i Hotel Club Puerto Atlantico. Foto: Hugo Ryvik
Eugen Kaiser, toppsjefen i klubben, som holder til i Hotel Club Puerto Atlantico, og hans sju medtiltalte må belage seg på å forsvare seg i retten igjen i svindelsaken. Kaiser har hele tiden bedyret sin uskyld, og hevder å ha blitt utsatt for et komplott. Foto: Hugo Ryvik

Svindelsak mot ferieklubb på Gran Canaria blir gjenopptatt

Provinsretten i Las Palmas ber domstolen i San Bartolome de Tirajana kommune ta opp igjen en svindelsak mot ferieklubben Voyager Travel, som nå heter Orbit Travel, i Arguineguin.

Dommeren i lokalretten i San Bartolome de Tirajana kommune avviste saken i 2014 etter at organisasjonen Mindtimeshare anmeldte klubben på vegne av over 60 kunder i juli 2013.

Flere nordmenn involvert

En rekke norske kunder har stått fram i pressen og sagt at de føler seg lurt. Det fins også nordmenn som jobber for klubben.

Anmeldelsen førte til massearrestasjoner av over 70 personer i juli 2013, deriblant nordmenn. Åtte personer i ledersjiktet avga senere forklaring for domstolen.

Mindtimeshare anket lokalrettens avgjørelse om å avvise saken, og har nå fått medhold i provinsretten, slik at lokalretten må beordre gjenopptagelse av etterforskningen.

Må gjenoppta etterforskningen

Provinsretten anmerker at det står klart at etterforskningen ikke ble fullendt, og at retten i San Bartolomé de Tirajana må sette i gang de juridiske prosesser som anmelderen har foreslått.

Anken ble levert i juli 2014.

Canariajournalen.no følger saken videre.

Dette er saken

  • Organisasjonen Mindtimeshare anmeldte i juli 2013, på vegne av drøyt 60 klienter, ferieklubben Voyager Travel og Reclaim GC i Arguineguin på Gran Canaria for svindel.
  • Det førte til en politiaksjon der 76 personer ble arrestert, deriblant nordmenn.  Alle ble sluppet fri i løpet av 48 timer etter å ha forklart seg for politiet.
  • I en privat rettssak ble åtte personer fra ferieklubben, deriblant klubbens øverste sjef og grunnlegger, tyskeren Eugen Kaiser, anklaget for svindel.  I april 2014 avviste dommeren videre etterforskning av de åtte.
  • Avgjørelsen ble anket til provinsretten i Las Palmas i juli 2014, og i september 2015 bestemte provinsretten at den skal gjenopptas.
  • 15 personer som jobbet i ferieklubbens callsenter anmeldte i etterspillet fire politifolk for ulovlig frihetsberøvelse under aksjonen. Forklaringer fra begge parter ble tatt opp i mai/juni 2014. 
  • I mars 2015 avviste domstolen saken mot polititjenstemennene.
  • Alberto Garcia, som  leverte anmeldelsen fra Mindtimeshare, er også anmeldt av ferieklubbens ledelse. Det har foreløpig ikke kommet noen avgjørelse på denne anmeldelsen.
  • Klubben byttet etter politiaksjonen navn til Go-Compass, og har senere byttet navn igjen til Orbit Travel. Flere nordmenn jobber fortsatt for klubben, og flere nordmenn har blitt kunder i fjor og i år.
  • Forbruker Europa har mottatt mange klager fra nordmenn på ferieklubben Go-Compass i 2014 og Orbit Travel i 2015.
  • Ferieklubbens toppsjef, Eugen Kaiser, har tidligere overfor Canariajournalen.no avvist at de driver med noen form for svindel.
ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2020 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE