Svindel med vannforsyningen til akvariet i Las Palmas

Politiet skal ha avdekket svindel med leveringen av ferskvann til det nye akvariet i Las Palmas, Poema del Mar.

Akvariet i Las Palmas. Foto: Poema del Mar

Tre ansatte i firma som har levert vann til akvariet er pågrepet.

Politiet mistenker overfakturering, fakturering av betydelig mer vann enn det som er levert, og manipulering med forsyningslinjene.

Anmeldt i februar

Firmaet som driver akvariet skal ha anmeldt den mistenkte svindelen til politiet den 3. februar, skriver avisen La Provincia.

Akvariet fikk vannleveranser fra et bestemt firma frem til november, deretter gikk de helt over til avsaltet vann fra sitt eget avsaltingsanlegg.

Det mistenkes at ansatte i firmaet som leverte vann frem til november har manipulert en ventil for å stoppe akvariets egen vannleveranse slik at de måtte fortsette å kjøpe fra den tidligere leverandøren.

Fanget på video

Et videokamera ble installert for å overvåke stedet hvor ventilen fins, og det skal ha filmet en person fra den tidligere leverandøren som tuklet med ventilen.

Disse bildene og vitnemål fra flere personer skal ha ført til at politiet identifiserte en mistenkt fra firmaet som tidligere leverte vann. 16. mars ble denne personen pågrepet og siktet for svindel.

Politiet skal også ha funnet dokumenter som indikerer at to andre personer var involvert i svindelen, den ene fra det samme selskapet og den andre fra en annen vannleverandør som samarbeidet med dette selskapet om vannleveranser til akvariet frem til november.

Disse etterforskes for medvirkning til svindelen.

Leverte mindre enn det som ble fakturert

Politiet skal også ha oppdaget at vannsvindelen startet før avsaltingsanlegget ble startet med overfakturering og forfalskning av mengden vann hver tankbil leverte og antallet leveranser som ble foretatt.

Et av dokumentene skal ha vist 34 leveranser på en enkelt dag.

Tags