ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 21. SEPTEMBER 2016
Hotellbuffet på Gran Canaria. Foto: Anders Gundersen
Hotellbuffet på Gran Canaria. Foto: Anders Gundersen

Svindel med falsk matforgiftning på Kanariøyene

Britiske advokater hjelper angivelig turister som har bodd på hoteller på Kanariøyene til å svindle til seg erstatning på grunnlag av falsk matforgiftning.

ANNONSE

Den spanske regjeringens delegat på Kanariøyene, Enrique Hernández Bento, kanariske hotell- og restaurantforeninger og politisjefen på Kanariøyene diskuterte problemet på et møte denne uken, skriver Europa Press.

Britiske advokater informerer angivelig britiske turister via sosiale medier om mulighetene for å rapportere påståtte ubehag som følge av matforgiftning på hotellrestauranter, og mulighetene for å få erstatning.

Det sirkulerer angivelig også ambulanselignende kassebiler i turistområder med engelsk tekst som oppfordrer til å ta kontakt og fremme krav om matforgiftning.

På et foto av en slik bil som er lagt frem av Bento står det "Claims Clinic" med store bokstaver på siden.

Tenerife mest utsatt

Dette problemet skal være størst på Tenerife, hvor det er flest britiske turister, men har også spredd seg til Gran Canaria, skriver avisen Maspalomas Ahora.

Ofte er det alt-inkludert-hoteller kravene blir rettet mot.

Erstatningskravene blir angivelig sendt til selskapene som har arrangert pakkereisene etter at turisten har kommet hjem fra feriereisen.

Reiseselskapene ber så om å få erstatningssummen trukket fra oppgjøret de skal betale til hotellene hvor kundene deres har bodd.

Ofte blir det angivelig ikke kontrollert om kravene er reelle, i og med at reiseselskapene ikke har noe å tape på det.

Ber om kontroller

Bento skal ha informert Kanariøyenes helseminister, Roberto Moreno, og oppfordret til at påståtte tilfeller med påståtte matforgiftninger blir undersøkt nærmere.

Kanariøyenes turistdepartement skal også være gjort oppmerksom på problemet, og bedt om å ta det opp med britiske myndigheter.

ANNONSE

Internasjonal volleyballcup i Vecindario

27.09.2018 09:00 - 30.09.2018 12:30

SPORT: Gran Canaria Volleyball Cup, en internasjonal volleyballcup som spilles i Vecindario.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE