ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. JANUAR 2018
Det er ikke uvanlig å se ubemannede vakttårn på Kanariøyenes strender. Etter en lovregulering kan det bli krav om at alle blir bemannet. Foto: Hugo Ryvik
Det er ikke uvanlig å se ubemannede vakttårn på Kanariøyenes strender. Etter en lovregulering kan det bli krav om at alle blir bemannet. Foto: Hugo Ryvik

Strendene på Kanariøyene kan få 500 nye livreddere

I 2017 omkom 93 mennesker av drukning på Kanariøyene, 21 flere enn i 2016. Regionsregjeringen har nå laget et lovutkast som innebærer 500 flere livreddere enn i dag.

Lagändring: Stränderna på Kanarieöarna kan få 500 nya livräddare

ANNONSE

Det 190 sider lange lovutkastet inneholder også en rekke andre tiltak for å redusere antallet drukninger, skriver avisen El Diario, som angivelig har fått innsyn i dokumentet.

Før det eventuelt blir vedtatt, skal det ut på høring, og det kan bli en del endringer før det blir vedtatt. Hvis det blir vedtatt, skal de nye livredderne angivelig komme på plass i løpet av de kommende årene.

579 strender

Kanariøyene har 1500 kilometer med kyst og lovutkastet berører ifølge avisen 579 strender. Disse er angivelig delt inn i lavt, moderat og stort behov for sikkerhetstiltak.

Vurderingen er basert på informasjon fra kommunene med detaljer om hvordan strendene ligger, antall livreddere de har og deres farenivå. I analysen blir det påpekt at det fins flere sikkerhetsmangler, ifølge El Diario.

Minst åtte personer på de farligste strendene

For de farligste strendene skal det angivelig kreves en tjenestesamordner, en livredder i hvert eksisterende vakttårn, en egen livvakt for vannaktiviteter, en helsearbeider for hvert andre vakttårn, to til overvåking av strendene, og to til for redningsfartøy.

For strender med status "moderat", er kravene nesten like strenge, skriver avisen.

Størst behov sør på Gran Canaria

Den kommunen som trenger flest nye livvakter, hele 40, skal værr turistkommunen San Bartolomé de Tirajana sør på Gran Canaria.

Deretter følger Yaiza på Tenerife med 33; Mogán  på Gran Canaria (26); Teguise (24); Candelaria (17); Granadilla de Abona, La Oliva og Tías (15); Arona og Gáldar (14); Telde ( 11); Puerto de la Cruz og La Aldea de San Nicolás, Haría og Arico (10).

Videre følger  Las Palmas, Guía de Isora og Arucas (9); Santa Cruz de Tenerife, Mazo, Moya og Agaete (8); Santiago del Teide, El Rosario, Garachico, Los Llanos de Aridane og Puerto del Rosario (6); Santa María de Guía og Tazacorte (5).

Listen fortsetter med Agüimes, Arrecife, Buenavista, Icod de los Vinos, La Orotava, Los Realejos, Los Silos, Pájara, San Bartolomé, La Laguna, Tacoronte, Tinajo, Tuineje, Valle Gran Rey, Vallehermoso og  Valverde (4).

Deretter Breña Baja, El Pinar, Fuencaliente, Güímar og San Sebastián de La Gomera (3); Alajeró, Antigua, Barlovento , Breña Alta, Fasnia, Frontera, Hermigua, Ingenio, La Matanza, San Andrés y Sauces og San Juan de La Rambla (2).

Les også

29 prosent flere drukningsdødsfall på Kanariøyene i år

Dykker omkom ved undervannsmuseet på Lanzarote

Ett av fem drukningsdødsfall i Spania skjer på Kanariøyene

Nok en drukningsulykke på Fuerteventura på søndag

Mann fra Tyskland druknet på Fuerteventura på lørdag

Tysk turist tatt av en bølge da han tok selfie

To tyske turister døde av drukning i San Agustin og på Fuerteventura i dag

25-åring druknet ved Garita-stranden i går

Nesten dobbelt så mange drukningsdødsfall som trafikkdødsfall på Kanariøyene

60-80 prosent av drukningsdødsfallene skjer når det er badeforbud

Den største dødsfaren på Kanariøyene er tidevannet

Dette er Kanariøyenes farligste strand

Antallet drukningshendelser er nesten doblet på Kanariøyene i år

72 døde av drukning på Kanariøyene i 2016

Så här kontrollerar du kvaliteten på stränder på Kanarieöarna

ANNONSE

Jul i Mogan 2019

12.12.2019 10:00 - 05.01.2020 22:00

Mogan kommunes juleprogram for 2019
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE