ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 20. DESEMBER 2017 - SIST ENDRET 30. APRIL 2022
Den utrolig populære Canteras-stranden midt i Las Palmas får røykeforbud i hele sin lengde. Foto: Hugo Ryvik

Nå blir det fullt røykeforbud på hele den berømte bystranden i Las Palmas

Gjennom en avstemmingsprosess har innbyggerne i Las Palmas bestemt at det skal være fullt røykeforbud på hele den nesten tre kilometer lange Canteras-stranden.

ANNONSE

Tre av fire av innbyggerne som avla stemme vil ha fullt røykeforbud. Bare en av ti ønsket at det skal være fritt å røyke. Resten stemte for røykesoner. 4245 personer har avlagt stemme.

Kommunen kunngjorde før avstemningen at strandreglene skal endres i henhold til resultatet fra avstemningen, og det blir derfor fullt forbud når regelverket endres i 2018. Det nye regelverket kan settes ut i livet i oktober 2018.

Avstemningen ble holdt av Las Palmas kommune og ble avsluttet 18. desember. I dag ble resultatet kunngjort av rådmann i Ciudad dle Mar, José Eduardo Ramírez; rådmann for nabolag og medborgerdeltakelse, Sergio Millares, og generaldirektør for ny teknologi, Francisco Santana.

Tre av fire av innbyggerne som avla stemme vil ha fullt røykeforbud. Representanter for kommunen uttalte i sommer at det er aktuelt å innføre røykeforbud på flere stender i byen også på et senere tidspunkt.

Under avstemningen fikk de valget mellom fult røykeforbud, ingen røykerestriksjoner og inndeling av stranden i røykesoner og røykfrie soner.

Motivasjonen for å innføre røykfri strand i Las Palmas er både helsemessige og på grunn av den forsøplingen som skjer når folk kaster sigarettstumper i sanden. Disse er vanskelig og kostbart å fjerne og står for cirka en tredel av all forsøpling på Canteras-stranden.

Mogan kommune sørvest på Gran Canaria var først ute med røkerestriksjoner på strender på Kanariøyene da de delte inn alle strender i røykesoner og røykfrie soner i 2012. Det er imidlertid mange som blåser i det og røyker i vei i de røykfrie sonene.

Les også

Strandliv på Gran Canaria

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER